Foto: olinecka
Hoci nemal nikto sviatok ,ale rezy boli sviatočné.
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
300 g |
|
1 bal |
|
250 ml |
|
300 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal |
|
100 g (alebo horká) |
|
250 g (alebo maslo) |
|
1 bal |
|
150 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
|
Postup
-
1
Bielky a cukor vyšľahame na tuhý sneh postupne zašľahame žltky pridáme smotanu a nakoniec múku zmiešanu s práškom do pečiva.Zľahka premiešame a cesto vylejeme na plech 30x40cm,ktorý sme vyložili papierom na pečenie boky plechu vymastili maslom a vysypali múkou.Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
-
2
Upečený korpus necháme vychladnúť.Po vychladnuti si upravíme boky a narežeme si 4 rovnaké pásy.Urobíme si krém.
-
3
Zlatý klas si uvaríme podľa návodu ,ale len zo 600mlieka do ktorého, polameme čokoladu a pridáme vanilkový cukor.Krém necháme vychladiť vymiešame si heru s cukrom do hladka potom po lyžičkach vmiešame vychladnuty krém dobré premiešame do hladka.Pásy korpusu plníme plnkou ,zlepujeme 2a 2 pásy.Hotové rezy posypeme zlatými guličkami alebo iným cukrárskym zdobenim.
Šikulka si.
kvietky-volajú sa jesenné astry-mám rada pre rozmanitosť výšky i farebnost-a kvitnú až do mrazov..mám červené v rôznych odtieňoch..modrasté..i biele..nepotrebujú žiadnu výnimočnú starostlivosť..v tejto neskorej jeseni potešia oči a pohladia dušu..
www.lumigreen.sk/eshop/trvalky-kvitnuce-na-jesen/c-115.x...
zahrada.artmama.sme.sk/balkony/plnokveta-astricka-michalka...