Sviatočné medové rezy

Autor receptu: vio

Výborné krémovo-medovo-chrumkavé rezy z Nového Času pre ženy. Tip pre sviatočné stolovanie.

40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V horúcom vodnom kúpeli rozmiešame a rozpustíme cukor, vajcia, maslo a med na tekutú hmotu. Odstavíme a do zmesi zapracujeme preosiatu múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Jeden plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenia a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme.
  3. V mise zmiešame všetky prísady na orechové cesto. Druhú časť cesta dáme piecť. Keď sa vrch zapečie, cesto potrieme orechovou zmesou a dáme nazad dopiecť do rúry. Oba korpusy necháme po upečení úplne vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkom a s rumom. Postupne do zmesi zašľaháme vychladnutý puding. Krémom rovnomerne potrieme čistý plát cesta a zakryjeme orieškovým plátom. Koláč zakryjeme fóliou a necháme 1-2 dni odležať v chlade.
  5. Áno, tak dlho treba čakať, pretože sú pláty tvrdé a keď sa zahryznete, všetok krém Vám ujde bokom. Ako nám, keďže sme boli nedočkaví. No už na druhý deň bol výborný a na tretí ešte lepší ;)