Sushi z údeného úhora

Autor receptu: notak

Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som sa tam bol pozrieť a priniesol som vám jeden recept. Bude trošku krátky ale o to efektnejší, lebo sa dá veľmi rýchlo pripraviť. Základné ingredencie nájdete na mojom pôžitkárskom webe :)

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si bambusové prestieradlo, na to položíme plátenu utierku. Na ňu dáme dáme potravinársku fóliu. Do misky dáme čistú vodu.
  2. Zoberieme udeného uhora odkrojíme cca 20 cm, ak nie je už naporcovaný. Rozrežeme z jednej strany a rozprestrieme na potravinovú fóliu. Posypeme ho sanšo koreninami.
  3. Vezmeme pripravenú sushi ryžu. Spravíme válček, ak sa nám trochu ryža rozpadá namočíme si ruky do pripravenej čistej vody a hnietime ďalej, kým nevytvoríme 20 cm válček. Množstvo ryže a veľkosť sushi je na vás. Položíme na pripraveného údeného úhora. Potom si to pekne zrolujeme, potravinová fólia, bavlnené plátno, bambusové prestieranie a pomaly stočíme tak aby sem sushi mohli pohodlne tvarovať. Na to je dobrá ta bambusová podložka. Keď je dobre vytvarovaná, zabalíme do zvyšku fólie a necháme odpočinúť. Narežeme, vybalíme z fólie a podávame. Bolo to vynikajúce. Dobrú chuť
  4. Ešte pár ukážok :) Tie prvé sú krevetové suši, druhé sú naše teraz opisované a zabalené v bambusových listoch sú z údeného lososa.