Sushi z údeného úhora
Autor receptu: notak
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som sa tam bol pozrieť a priniesol som vám jeden recept. Bude trošku krátky ale o to efektnejší, lebo sa dá veľmi rýchlo pripraviť. Základné ingredencie nájdete na mojom pôžitkárskom webe :)
Postup
- Pripravíme si bambusové prestieradlo, na to položíme plátenu utierku. Na ňu dáme dáme potravinársku fóliu. Do misky dáme čistú vodu.
- Zoberieme udeného uhora odkrojíme cca 20 cm, ak nie je už naporcovaný. Rozrežeme z jednej strany a rozprestrieme na potravinovú fóliu. Posypeme ho sanšo koreninami.
- Vezmeme pripravenú sushi ryžu. Spravíme válček, ak sa nám trochu ryža rozpadá namočíme si ruky do pripravenej čistej vody a hnietime ďalej, kým nevytvoríme 20 cm válček. Množstvo ryže a veľkosť sushi je na vás. Položíme na pripraveného údeného úhora.
Potom si to pekne zrolujeme, potravinová fólia, bavlnené plátno, bambusové prestieranie a pomaly stočíme tak aby sem sushi mohli pohodlne tvarovať. Na to je dobrá ta bambusová podložka. Keď je dobre vytvarovaná, zabalíme do zvyšku fólie a necháme odpočinúť.
Narežeme, vybalíme z fólie a podávame.
Bolo to vynikajúce. Dobrú chuť
- Ešte pár ukážok :)
Tie prvé sú krevetové suši, druhé sú naše teraz opisované a zabalené v bambusových listoch sú z údeného lososa.