Sushi-Maki

Autor receptu: fecalleg

Jednoduché a výborne sushi s avokádom, uhorkou, syrom a majonézou.

4-6
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu varime v slanej vode v pomere 2.5 hrnčeku vody na 2 hrnčeky ryže. Varime asi 30 minút. Keď je ryža uvarená, tak ju vysypeme do mysy a lopárom ochladíme. Potom pridáme 3 lyžičky octu a jemne premiešame.
  2. Nori kúpime už orestované, uľahči to veľa prace. Podľa toho aké hrubé suši chceme, pridáme ryžu. Potom pridáme na tenké plátky nakrájané avokádo, uhorku, syr a len trochu majonézy. Ta by nám mala spraviť dochuť a nie hlavnú zložku chuti.
  3. Suši zrolujeme nakrájame poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou.