Sushi-Maki
Autor receptu: fecalleg
Jednoduché a výborne sushi s avokádom, uhorkou, syrom a majonézou.
4-6 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu varime v slanej vode v pomere 2.5 hrnčeku vody na 2 hrnčeky ryže. Varime asi 30 minút. Keď je ryža uvarená, tak ju vysypeme do mysy a lopárom ochladíme. Potom pridáme 3 lyžičky octu a jemne premiešame.
- Nori kúpime už orestované, uľahči to veľa prace. Podľa toho aké hrubé suši chceme, pridáme ryžu. Potom pridáme na tenké plátky nakrájané avokádo, uhorku, syr a len trochu majonézy. Ta by nám mala spraviť dochuť a nie hlavnú zložku chuti.
- Suši zrolujeme nakrájame poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou.