Sušené stehno

Autor receptu: redakcia

10 minút
príprava

Postup

  1. Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou koreninovou zmesou potrieme stehno, uložíme ho do hlbokej nádoby a necháme 20 – 25 dní odležať.
  2. Ak je stehno hrubšie, zavesíme ho na 2 – 3 dni, aby z neho vytiekla voda. Potom ho uložíme medzi dve dosky a lisujeme, aby v ňom ostalo čo najmenej vody.
  3. Stehno opäť potrieme koreninami. Soľ, mleté čierne korenie a cesnak vtlačíme hlboko do mäsa a vyčnievajúcu kosť dobre potrieme cesnakom. Okorenené stehno zavesíme na suché vzdušné miesto a necháme schnúť.