Sušené citrusy (fotopostup)

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 23. novembra 2011

Keďže sa blížia Vianoce, pripravme si sušené ovocie. V lete sme sušili rajčiny, v zimnom období nasušíme pomaranče, citrony, aj jablká.

Suroviny

4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomaranče si poriadne vydrhneme pod tečúcou vodou a nakrájame na tenučké plátky.

    Sušené citrusy (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech natiahneme papier na pečenie, poukladáme citrusy a dáme do 60°C vyhriatej rúry. Necháme pootvorené dvierka a sušíme niekoľko hodín.

    Sušené citrusy (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Moje nie sú ešte celkom dosušené...

    Sušené citrusy (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Možme použiť ako malý darček , alebo ozdobu do kuchyne.

    Sušené citrusy (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    A toto je moj vyzdobený veniec , zo sušenými pomarančmi, škoricou a vianočnými ozdobami.

    Sušené citrusy (fotopostup) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Sezónne jedlá, Vianočné špeciality, Sušenie

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zboznujem tieto pomarancove vone,aj to krasne vyzera,ja napichujem zase klinceky do pomaranca a robim vselijake vzory.Aj susenie sa mi paci,este som nerobila
presne takto to robím aj ja, ibaže ja pomaranč, citrón nakrájam a dám na tácku na radiátor a tak suším.... vonia s toho celý byt a ja mám krásnu dekoráciu, napr. spolu so škoricou, badiánom, zelenou vetvičkou, sviečkou alebo zavesiť len tak na nitku. Večer sa v tom krásne ligoce svetlo...
Krásne si to nafotila, v tomto pošmúrnom dni si nám priniesla kúsok slniečka :-)