Foto: yong
Recept mám od mojej babky, vhodný ako jednohubka na večer alebo na oslavu.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske, stole, kdekoľvek, kde je to možné. Potreme olejom, keďže vlastnosť lístkového cesta je suchosť, krehkosť.
-
2
Na potreté cesto dáme na striedavo šunku (najlepšie dusenú - pečenie jej dodá chuť, ktorá je potrebná v roláde) a tvrdý syr.
-
3
Po naukladaní surovín, spravíme roládu - zakrútime, čím viac krútení, tým lepšie. Ja som sa s tým neondil, a zakrútil párkrát, čo sa podpíše na výslednom designe a výške.
-
4
Cesto som musel nakrojiť na dve, pretože by sa mi to nezmestilo na plech, je dobré konce zakrútiť alebo spojiť tak, aby syr nevytiekol. Dôležité potrieť vajičkom, aby to nebolo suché.
-
5
Rúru mám už zohriatu na približne 175 - 180, tak tam vložím plech. Piekol som to na teplovzdušnom režíme, v tomto prípade sa mi to pieklo 14 minút.
-
6
Keď vyberem plech/pekáč, počkám na vychladnutie a nakrájam.
Diskusia k receptu