Šúlance z tvarohového cesta s krupicou

ailuj82 - fotkaailuj82, 12. novembra 2010
Šúlance z tvarohového cesta s krupicou
Foto: ailuj82

Výborná tvarohová chuť.

Suroviny

400 g
1 ks
podľa potreby
štipka
5 PL
 redší




Postup

  1. 1

    Tvaroh, vajce, soľ zmiešame a pridáme toľko múky, aby vzniklo tuhé cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, rozkrájame na dlhé obdĺžniky široké asi 7 cm. Z plátov cesta krájame hrubšie slíže, hádžeme ich do vriacej posolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do pekáča a omaslovíme.

  2. 2

    Na panvici si roztopíme asi 2 polievkové lyžice masla, pridáme krupicu, rýchlo zamiešame a podlejeme asi 3 PL vody. Urobia sa hrudky, ktoré rozmiešame. Krupicu necháme trochu opiecť. Šúľance dáme na tanier, posypeme krupicou a polejeme lekvárom, prípadne dosladíme cukrom.

Diskusia k receptu

danculka
Ked´čítam tú posýpku,pripomína mi to kuchyňu mojej svokry,nikdy som neskúšala túto posýpku,ale mi vždy chutila .Dík
palokuchki
Aj ja som velmi lubila tuto krupicovu posypku, moja mamicka ju davala aj na slize. Velmi zaujimave sulance. Ked budem mat tvaroh, vyskusam.
remcula
Někdy člověk neví, co by uvařil, přes to, že denně se přehrabuje na tolika receptech a já jsem tuhle mňamku už dlouho neděllala. Źe bych hned zítra? Vždyť je fuk, jestli neděle, nebo středa, že? :-))
valeri
musím vyskúšať, vyzerajú božsky, ukladám
kvietko
No toto je výborné jedlo, robila som ho prvý krát ale určite nie posledný. Nestihla som ich ani omasliť a moja dcérka už hovorila mňami, mňami ;-) , ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia