Sudová kapusta bez suda

murgaska - fotkamurgaska, 6. januára 2011

Od priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch.Pretoze milujem kapustu a je to vyborna pochutka pre diabetikou a hlavne znizuje cukor!!!!!........necitit v dome kapustne vypary!!!!

Suroviny

1 kg
trochu
3-4 ks
2 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pridaj sol a rascu. Vsetko dobre zmiesaj. Nechaj stat 1-2 hod.

  2. 2

    Do pripravenych poharov natlac kapustu a jeden bobkovy list.Uzavri pohar a nechaj v kuchyni na polici 2 tyzdne.

  3. 3

    Po dvoch tyzdnoch pouzi ako salat, alebo rozne ine pripravy.

  4. 4

    Je to velmi chutna kvasena kapusta. Vyborna pre diabetikov. Este jedna dolezita vec, drzte ju v normalnej kuchynskej teplote a nebojte sa v dome nebude citit kapustove vypary. Nechaj 2-3 cm volne od vrchu. Lahke,rychle a bez chemikalii.

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Prave som otvorila pohar kapusty na obed ku kuracej pecienke na kacacej masti a bola to pochutka.Nezabudnite nechat 2-3 cm na kvasenie a pohar uzavriet.....!!!!!M
Z tejto davky budu 3-4 pohare,pouzite pohare z roznych,uhoriek,kompotou atd...1l alebo aj vacsie a nechajte vo vacsich 3-4 cm na kvasenie......M
Je vynikajúca, ja ju robím tiež a je vždy poruke a čerstvá. My sme nikdy
nespotrebovali veľa sudovej kapusty, tak som zvykla kupovať ale vždy mala inú chuť. Niekedy mi v chladničke stmavla , to som ju musela vyhodiť a takto to mám vždy čerstvé a keď ju chcem použiť nemusím utekať do obchodu a to neviem aké čudo kúpim a či vôbec budú mať.
Onoto neutesníš tak dokonale,aby to vybuchlo ,daj to na hlbší plech, alebo plastovú nádobu a ke´d začne kvasiť, tak niekde tá voda musí ísť,prejde kvasenie a víčko ktoré,pri kvasení bolo výpuklé sa stiahne späť a môžeš odložiť do chladu...
Ja som tiež vyskúšala podľa receptu, ktorý pridala @remcula. Na obrázku mala minuloročnú kapustu (a bol koniec leta), vyzerala ako práve vytiahnutá zo suda, tak som vyskúšala. Je výýýýborná, recept propagujem kade chodím. Nepomerne šikovnejšie, ako tlačiť do suda a potom sa o ňu pol roka starať. Určite ju takto budem robiť vždy, keď sa mi minie, to, čo mám hotové.
Tesim sa ze kaposta ma uspech a pomoze mnohym gazdinkam-vareskarkam.NEVYBUCHNE......Nezabudni na tie 2-3 cm prazdneho priestoru.Dobra rada Danculka.
Ja som ich (tie flase) normalne zatvorila,zasrobovala.Nenechala som ich polozatvorene.Ten recept mi dala Martuska z Piestan.Kapusta je vyborna.....magda
zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut
zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut
Mne sa nescernela vobec ,moze sa doliat trochu vody(prevarenej vlaznej),my uz sme skonzumovali 6 flias.a je krasna.Ked kapustu zmiesate,nechajte ju trochu postat 1-2 hod a potom nakjadat do flias.
Pripajam sa k Magduske,ta kapusta nema chybu.Ja som od jesene urobila vela poharov mozno 25,nieco som rozdala na kostovku.My ked otvorime pohar tak za dva dni je prazdny.Mame to ako salat.Je vykysnuta a nie je sterilizovana,teda cerstva.Skuste, je super.i
Ja som tiež robila podľa remculy, je výborná a používa sa presne ako sudová, ja som ju natlačila nie celkom do vrchu a doliala som šťavou čo si sama pustila a nesčernela je pekná stále a je v komore takmer 4 mesiace.
Presne tak ja robim,ze ked ju nakrajam a posolim necham 2 hod postat a ona si pusti stavu,potom ju natlacim do poharov,necham od vrchu 2,5 cm prazdne, vlastnu stavu rozdelim do poharov.Ani jeden pohar nebol zly.Mozno este dnes spravim.
Táto kapusta vyzerá dobre. kapustu zbožňujeme a práve v lete ju nemáme a musíme s našou pochúťkou počkať až na jeseň, Uvidím, či sa podarí.
Alex,musts ju ale dobre zatvorit,hoci som napisala nie........omluvam sa a nechat 2-3 cm od vrchu volne na kysnutie,14 dni a potom drzat v chlade
je ozaj vyborna.Daj vediet ako sa Ti vydari,,,,,m
tak do tretice z Kanady- uz je nastruhana- uvidime ako sa vyrovna chutiam, na ktore sme doteraz boli zvykmuti, ale co sa tyka prace- pohodicka. pozdravujem vas.

Pridaj komentár k receptu: