Studené morčacie stehno v pikantnej omáčke

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno očistíme od blán, narežeme tak, aby vznikol väčší rezeň. Rozklepeme ho, posypeme kajenskou paprikou, soľou a čerstvou žeruchou. Zvinieme do rolády, zabalíme do potravinárskej fólie, konce dobre uzavrieme. Varíme vo vode tesne pod bodom varu alebo v pare 30 minút.
  2. Stehno po uvarení necháme trochu vychladnúť, pri podávaní nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme čili omáčkou a dozdobíme zvyšnou žeruchou a lístkami sakury.
  3. Omáčka: Šťavu z 3 citrónov premiešame s medom, pridáme štipku kajenskej papriky a najemno nakrájanú čili papričku. Podľa potreby dosolíme.