Studené morčacie stehno v pikantnej omáčke
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie stehno očistíme od blán, narežeme tak, aby vznikol väčší rezeň. Rozklepeme ho, posypeme kajenskou paprikou, soľou a čerstvou žeruchou. Zvinieme do rolády, zabalíme do potravinárskej fólie, konce dobre uzavrieme. Varíme vo vode tesne pod bodom varu alebo v pare 30 minút.
- Stehno po uvarení necháme trochu vychladnúť, pri podávaní nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme čili omáčkou a dozdobíme zvyšnou žeruchou a lístkami sakury.
- Omáčka: Šťavu z 3 citrónov premiešame s medom, pridáme štipku kajenskej papriky a najemno nakrájanú čili papričku. Podľa potreby dosolíme.
|