Štuchaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Tento koláč určite nepatrí medzi krásavcov, ale je naozaj výborný a velmi rýchly. Do hodinky máte jednou rukou napečenú dobrotu a to doslova, lebo ja som piekla s mojou malou sedemnásťmesačnou dcérou na rukách. ;) Môj muž ho zbožnuje, takže od vtedy čo mi moja švagriná dala tento recep sa u nás štuchá do koláča velmi často. :)

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor a PDP premiešame a pridáme všetky ostatné "mokré" suroviny.
  2. Všetky suroviny spolu dobre vymiešame.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme do ružova.
  4. Cesto necháme chvíločku postáť a začneme štuchať obrátenou varechou po celej ploche, aby sa nám vytvorili dierky. Treba dať pozor, aby neboli príliš hlboké, stačí len trošičku prepichnúť "kôrku" koláča.
  5. Krátko pred dopečením koláča si uvaríme polevu: dáme variť maslo, rum a horúcu vodu, potom pridáme cukor a podľa chuti kakao. Necháme trochu ochladnúť.
  6. Nie príliš horúcu polevu vylejeme po celom, ešte teplom, koláči tak, aby sa poleva dostala do pripravených dierok. Nakrájame a hotovo. :)
  7. Ešte jednu maličkosť. Ak máte velký plech, je lepšie spraviť koláč z jeden a pol dávky, bude vyšší a lepší ;)