Štuchaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzkabluzka
Tento koláč určite nepatrí medzi krásavcov, ale je naozaj výborný a velmi rýchly. Do hodinky máte jednou rukou napečenú dobrotu a to doslova, lebo ja som piekla s mojou malou sedemnásťmesačnou dcérou na rukách. ;) Môj muž ho zbožnuje, takže od vtedy čo mi moja švagriná dala tento recep sa u nás štuchá do koláča velmi často. :)
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, cukor a PDP premiešame a pridáme všetky ostatné "mokré" suroviny.
- Všetky suroviny spolu dobre vymiešame.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme do ružova.
- Cesto necháme chvíločku postáť a začneme štuchať obrátenou varechou po celej ploche, aby sa nám vytvorili dierky. Treba dať pozor, aby neboli príliš hlboké, stačí len trošičku prepichnúť "kôrku" koláča.
- Krátko pred dopečením koláča si uvaríme polevu: dáme variť maslo, rum a horúcu vodu, potom pridáme cukor a podľa chuti kakao. Necháme trochu ochladnúť.
- Nie príliš horúcu polevu vylejeme po celom, ešte teplom, koláči tak, aby sa poleva dostala do pripravených dierok. Nakrájame a hotovo. :)
- Ešte jednu maličkosť. Ak máte velký plech, je lepšie spraviť koláč z jeden a pol dávky, bude vyšší a lepší ;)