Strúhaný tvarohový zákusok

Autor receptu: bejulienka

Najviac chutí našej Miške...Kontrolu cesta nerobíme špajdlou, len sa prstom dotkneme povrchu cesta. Ak je tvrdé, vyberáme. Moje overené pravidlo: Ak už zacítite vôňu koláča, je upečený!

50
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto si naraz rukou rozmiešame v hlbokej miiske, aby sa nám ešte asi 5 min. lepšie tvarovalo, "mačkalo" cesto do tuhej podoby. Viď obr. Cesto odložíme na doštičke do mrazničky na cca 20-30min. Potom ho prekrojíme na dve rovnaké časti.
  2. Plech vymastíme, vymúčime. Jednu časť cesta nastúhame na strúhadle na najväčších "slzičkách".
  3. Zo 4 bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý jemne zapracujeme do tvarohovej masy, do ktorej sme pridali aj všetky ostatné ingrediencie. Plnku rozlejeme rovnomerne po celom nastrúhanom ceste, poroztierame.
  4. Na plnku nastrúhame druhú časť cesta. Vložíme do rúry, pečieme klasicky, asi 25min., na 170C.