Strúhaný tvarohový zákusok
Autor receptu: bejulienka
Najviac chutí našej Miške...Kontrolu cesta nerobíme špajdlou, len sa prstom dotkneme
povrchu cesta. Ak je tvrdé, vyberáme. Moje overené pravidlo: Ak už zacítite vôňu koláča, je
upečený!
50 porcií |
35 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto si naraz rukou rozmiešame v hlbokej miiske, aby sa nám ešte asi 5 min. lepšie tvarovalo, "mačkalo" cesto do tuhej podoby. Viď obr. Cesto odložíme na doštičke do mrazničky na cca 20-30min. Potom ho prekrojíme na dve rovnaké časti.
- Plech vymastíme, vymúčime. Jednu časť cesta nastúhame na strúhadle na najväčších "slzičkách".
- Zo 4 bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý jemne zapracujeme do tvarohovej masy, do ktorej sme pridali aj všetky ostatné ingrediencie. Plnku rozlejeme rovnomerne po celom nastrúhanom ceste, poroztierame.
- Na plnku nastrúhame druhú časť cesta. Vložíme do rúry, pečieme klasicky, asi 25min., na 170C.