Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč

nocka - bez fotkynocka, 1. júna 2017
Strúhaný tvarohový koláč
Foto: nocka

Recept patrí medzi moje obľúbené. Koláč je veľmi jednoduchý, chutný a rýchly.

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
150 g
2 PL
1/2 bal
1 ks
250 g
Plnka:
750 g
200 g
1 bal
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Do misky si preosejeme múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva, pridáme pokrájané maslo, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky, aby stuhlo. Môžeme tak urobiť aj deň vopred. Lepšie sa s ním pracuje a je jemnejšie.

  2. 2

    Plnku si pripravíme tak, že si najprv vyšľaháme vaječné bielky a do pevného snehu po častiach zašľaháme práškový a vanilkový cukor. Tvaroh si vymiešame dohladka, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a bielky s cukrom. Opatrne premiešame.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve polovice. Jednu časť si rovnomerne nastrúhame na hrubom strúhadle na nevymastený, stredne veľký plech. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku. Na tvarohovú plnku nastrúhame druhú časť cesta. Koláč pečieme v predhriatej rúre.

Diskusia k receptu

nocka
Po upečení je krehučký. Na druhý deň ak ostane je šťavnatý.
mitzy
@Nocka (1.6.2017 20:52) mňam, ja strúhaný zbožňujem! Na túto dávku dávam dve žĺtka do cesta, ale vidím, že aj tento recept môže byť zakaždým iný. 5*
kecupicek
Výborný koláčik, len pokiaľ sa strúhania cesta týka, vždy ma bolí ruka. Môj zlepšovák : namiesto na strúhadle som cesto pretláčala cez dierkovanú varechu na halušky/ haluškovač/. Bolo to oveľa skôr.
nocka
Milí varecháči, prosím o vysvetlenie. Moje dcéry chceli recept na strúhaný koláč. Odporučila som im, aby si ho stiahli do svojej KK a nebudú ho musieť odpisovať. Keď si ho uložili, počet stiahnutí sa mi zvýšil, ale po nejakom čase sa mi vrátil počet stiahnutí na 8 a tak aj ostal. A viem aj o ďalších hlasoch,ktoré sa mi vôbec nezapočítali. Ako to funguje? A funguje to vôbec? Veď ak nie tak sa nič nedeje, len to prestanem úplne sledovať. Ďakujem.
katka78
Ahoj @Nocka (18.6.2017 18:45) Čo sa týka počtu uloženia tvojho receptu do KK tu na vareche, to sa ti nikde nezobrazuje. Hore ti ukazuje iba to, koľkokrát je tvoj recept uložený na Pintereste (cez tlačítko "Pin it" - teraz tam máš číslo 8) a koľko ľudí recept "lajklo" cez Facebookové tlačítko "Like" - tam máš aktuálne 246.
nocka
Ok. Ďakujem, len keď si dcéra stiahla recept, naskočil jej počet stiahnutí 9, ale keď som si pozrela na svojej stránke ostalo mi naďalej 8. A toto sa mi stalo viackrát a práve tomu nerozumiem.
ivan14
Mňam koláč, dělám ho docela často a vždy s úspěchem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia