Štrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy domov a v chladničke bol tvaroh, jogurt, vajíčka... V Zobraziť celý popisŠtrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy domov a v chladničke bol tvaroh, jogurt, vajíčka... V mraziaku som našla lístkové cesto a išla som spraviť štrúdľu.
porcií
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
1 bal |
|
Plnka: | |
asi 500 g |
|
3 ks |
|
2-3 PL |
|
1-2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie dosky: | |
3-4 PL |
|
Dozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Dosku si poprášime hladkou múkou. Zoberieme valček a rozvaľkáme si cesto do tvaru obdĺžnika.
- 2
Plnka: Do misky dáme tvaroh. Pridáme 3 vajíčka (celé) a rozmiešame lyžicou alebo vidličkou. Keď máme rozmiešané pridáme práškový cukor a škoricu.
- 3
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Plnku dáme na cesto a zatočíme. Cesto potrieme vajíčkom, ktoré sme si predtým rozmiešali metličkou. Opatrne prenesieme na plech. Keď je rúra rozohriata vložíme do rúry a znížime teplotu na 200 stupňov.
- 4
Keď je štrúdľa upečená vytiahneme ju z rúry. Nakrájame. Na každý kúsok dáme šľahačku a posypeme Grankom. Môžeme si dať aj zmrzlinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu