Štrúdľa pre lenivých (fotorecept)
Autor receptu: zlota1
Je to vlastne koláč na plech,veľmi chutný a jednoduchý, plnky možno ľubovoľne meniť.
20 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 160-180 °C |
Postup
- Heru si roztopíme v hrnčeku.
- Krupicu,múku,cukor,pr.do pečiva a vanilkový cukor dobre zmiešame v miske.
- Vymastíme si plech na pečenie.Na tukovú vrstvu rovnomerne rosypeme 2/3 suchej zmesi a hojne pokvapkáme roztopenou herou,tiež cca.2/3 množstva.
- Do väčšej misky si vyklopíme tvaroh,osladíme,pridáme vanilkové cukre,hrozienka.Premiešavame a postupne prilievame mlieko,je možné,že budete potrebovať aj viac mlieka,alebo aj menej,záleží od tvarohu.Zmes má byť takmer tekutá,prípadne konzistencie riedkeho pribináčika.Dochutíme troškou rumu,a ak je treba ešte dosladíme.
- Tvaroh navrstvíme na pokvapkanú zmes.
- Zbytok suchej zmesi rovnomerne nasypeme na tvarohovú plnku a opäť pokvapkáme zvyškom rozpustenej hery.
- Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 160 st,potom zvýšime na 180 st a pečieme približne hodinu doružova.
- Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom krájame,inak by sa nám rosypal.Dobrú chuť.
- Ak chcete robiť koláč s jablkami,očistené a postrúhané jablká ochutíme cukrom,škoricou a hrozienkami a navrstvíme na pokvapkanú zmes,postup je rovnaký ako pri tvarohu.Jablká môžte nahradiť aj iným ovocím,aj kompótom,dôležité je,aby bola plnka dosť tekutá,alebo šťavnatá.Dobrú chuť.