Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob

mimit - fotkamimit, 19. apríla 2014
Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob
Foto: mimit

Mate radi na Vianoce strojcekove pecivo? Co takto obliect ho do velkonocnych tvarov, a tesit sa z neho aj v tieto sviatky?

15 minút
na 180 °C

Suroviny

375 g
250 g
125 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Recept je klasika na strojcekove pecivo. Z múky, kocky masla, praskoveho cukru a dvoch zltok teda vypracujeme cesto. Dame ho na chvilu odlezat do chladnicky. Kedze nedavam margarin, ale maslo, radsej aspon na hodinu.

  2. 2

    Cesto si rozvalkame asi na hrubku 0,4 cm, aby sa nam dobre vykrajovalo a netrhalo pri prenasani. My sme pouzili tvar zajacik a vtacik. Pecieme asi 15 minut, kym okraje nezruzoveju, potom nechame vychladnut a zlepime po dva kusy oblubenym dzemom. U nas jednoznacne jahodovym.

    Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob - obrázok 2
  3. 3

    No a nakoniec iba urobime cokoladovu polevu, u mna dnes velmi jednoducho roztopenim cokolady na varenie, do ktorej namacame zlepene kolaciky. Zdobime striebornou jedlou perlickou a malymi cukrovymi gulickami. K tomu som mala moju sikovnu pomocnicku, dcerku Emmku.

    Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Chcela som kvoli dcere zdobit aj bielkovou polevou, vyskusali sme, ale viac sa mi pacilo s cokoladou, tak sme urobili iba asi 4 ks.

    Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob - obrázok 4
  5. 5

    Ukazka cokoladovych vtacikov. Snad niekoho inspirujeme :)

    Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob - obrázok 5

Diskusia k receptu

smejkad
mile, ja pouzijem motyliky, cesto uz sa chladi :-)
evanaaa
Ano, pekné z lineckého cesta, aj na pohľad, aj pre jazyk......
mimit
Ano. Ale recepty na strojcekove su vlastne linecke cesto robene cez strojcek. Ci? tak to poznam ja. Ja som mala taky vianocny recept ze strojcekove bez strojceka. V tom duchu som dala nadpis. A pisala som to asi o jednej rano. Ak som tym nazvom niekoho poburila, ospravedlnujem sa. Aj ked si myslim, ze na nazve v podstate nezalezi. Rovnako tak som mohla dat meno velkonocne hopsance...
evanaaa
Nie, nepobúrila, ja napríklad neviem, aké cesto ide do strojčeka, súdila som len podľa surovín a dávkovania. Inak, máš pravdu.......pekné sú, aj chutné, tak čo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia