Strojčekové pečivo na veľkonočný spôsob

Autor receptu: mimit

Mate radi na Vianoce strojcekove pecivo? Co takto obliect ho do velkonocnych tvarov, a tesit sa z neho aj v tieto sviatky?

15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Recept je klasika na strojcekove pecivo. Z múky, kocky masla, praskoveho cukru a dvoch zltok teda vypracujeme cesto. Dame ho na chvilu odlezat do chladnicky. Kedze nedavam margarin, ale maslo, radsej aspon na hodinu.
  2. Cesto si rozvalkame asi na hrubku 0,4 cm, aby sa nam dobre vykrajovalo a netrhalo pri prenasani. My sme pouzili tvar zajacik a vtacik. Pecieme asi 15 minut, kym okraje nezruzoveju, potom nechame vychladnut a zlepime po dva kusy oblubenym dzemom. U nas jednoznacne jahodovym.
  3. No a nakoniec iba urobime cokoladovu polevu, u mna dnes velmi jednoducho roztopenim cokolady na varenie, do ktorej namacame zlepene kolaciky. Zdobime striebornou jedlou perlickou a malymi cukrovymi gulickami. K tomu som mala moju sikovnu pomocnicku, dcerku Emmku.
  4. Chcela som kvoli dcere zdobit aj bielkovou polevou, vyskusali sme, ale viac sa mi pacilo s cokoladou, tak sme urobili iba asi 4 ks.
  5. Ukazka cokoladovych vtacikov. Snad niekoho inspirujeme :)