Foto: mielikki
Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo to ako jeden z mojich kuchynských improvizácií, za improvizovaných Zobraziť celý popisNázov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo to ako jeden z mojich kuchynských improvizácií, za improvizovaných podmienok, preto si myslím, že v poriadnej kuchyni by sa to podarilo ešte lepšie ako mne teraz.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si spravíme plnku. Nakrájame rožky a zalejeme ich trochou mlieka, aby sa rozmočili. Pridáme nakrájaný cesnak, slaninu, syr - všetkého podľa vlastnej chuti, trocha koriandru a žeruchy. Zamiešame.
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska alebo iné tvary, podľa osobnej preferencie. Poukladáme na trocha omastený plech(použijeme tuk podľa toho, čo nám najviac vyhovuje) alebo zapekaciu nádobu. Osolíme, okoreníme, posypeme trochou čili. Navrch uložíme pár kúskov slaniny
- 3
Kuracie štvrte (možno použiť aj celé kurča alebo stehná, podľa toho, čo doma máme), umyjeme, naporcujeme a pod kožou naplníme. Vložíme do misy na zemiaky, osolíme, posypeme čili.
- 4
Na mäso ešte položíme malé kúsky syra a posypeme nakrájaným koriandrom so žeruchou. Neviem, či to má nejaký vplyv na výslednú chuť, ale krajšie to vyzerá.
- 5
Dáme piecť. Ja som použila podivnú elektricky zapekaciu misu s ktorou som predtým nemala žiadne skúsenosti, nakoľko som nemala rúru a preto sa mi zemiaky troška pripálili, zatiaľ čo plnka bola ešte pomerne surová. Ako som vravela, v riadnej rúre by sa to nemalo stať, prípadne si pripravíme mäso a zemiaky samostatne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nepriznávaj k ničomu ani na mučidlách. Na fotke nie je vidieť nič
surové ani pripálené. Veľa zdaru a krásny deň.