Striatonský požiarnik

mielikki - fotkamielikki, 21. apríla 2013
Striatonský požiarnik
Foto: mielikki

Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo to ako jeden z mojich kuchynských improvizácií, za improvizovaných Zobraziť celý popisNázov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo to ako jeden z mojich kuchynských improvizácií, za improvizovaných podmienok, preto si myslím, že v poriadnej kuchyni by sa to podarilo ešte lepšie ako mne teraz.

4-8
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Plnka:
2
cca 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme plnku. Nakrájame rožky a zalejeme ich trochou mlieka, aby sa rozmočili. Pridáme nakrájaný cesnak, slaninu, syr - všetkého podľa vlastnej chuti, trocha koriandru a žeruchy. Zamiešame.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska alebo iné tvary, podľa osobnej preferencie. Poukladáme na trocha omastený plech(použijeme tuk podľa toho, čo nám najviac vyhovuje) alebo zapekaciu nádobu. Osolíme, okoreníme, posypeme trochou čili. Navrch uložíme pár kúskov slaniny

  3. 3

    Kuracie štvrte (možno použiť aj celé kurča alebo stehná, podľa toho, čo doma máme), umyjeme, naporcujeme a pod kožou naplníme. Vložíme do misy na zemiaky, osolíme, posypeme čili.

  4. 4

    Na mäso ešte položíme malé kúsky syra a posypeme nakrájaným koriandrom so žeruchou. Neviem, či to má nejaký vplyv na výslednú chuť, ale krajšie to vyzerá.

  5. 5

    Dáme piecť. Ja som použila podivnú elektricky zapekaciu misu s ktorou som predtým nemala žiadne skúsenosti, nakoľko som nemala rúru a preto sa mi zemiaky troška pripálili, zatiaľ čo plnka bola ešte pomerne surová. Ako som vravela, v riadnej rúre by sa to nemalo stať, prípadne si pripravíme mäso a zemiaky samostatne.

    Striatonský požiarnik - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
veď len improvizáciou vznikajú nové a nové recepty.... mňam tie pripečené zemiačiky, tie by mi stačili :)
angast
Zatĺkaj, zatĺkaj! Jedlo vyzerá pekne a chutne, tak sa druhý krát
nepriznávaj k ničomu ani na mučidlách. Na fotke nie je vidieť nič
surové ani pripálené. Veľa zdaru a krásny deň.
stacy77777
vyzerá to fajnovo a kde je chilli, to nemôže byť zlé...:-)),vyskúšam cez týždeň mojim trom chlapom
dosa
... tak to sa mi páči !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia