Strešné rezy fotorecept

danculka - fotkadanculka, 15. januára 2011
Strešné rezy (fotorecept)
Foto: danculka

Výber z mojej KK,určite sú z nejakého časopisu...

240 minút
príprava

Suroviny

svetlý korpus:
170g
170g
170g  alebo Hera
3ks
1,1/2 čl
tmavý korpus:
4Pl
 trošku, a ostatné,ako pri svetlom korpuse
Krém:
250g
125g
2-3pl trošku
2-3pl
Poleva:
150g




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielok,kžĺtkom pridám cukor, tuk a šlaháme do peny , pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a napokom vyšlahaný sneh,cesto rozotrieme na plech na ktorom je papier na pečenie a pecieme do ružova...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    toto je bledá piškota...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    toto je tmavá piškota a upečieme to...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    piškotu potom rozkrojíme na tri rovné pásy,aj bledú aj tmavú.Z ingrediencií na krém vyšlaháme maslo z cukrom do ktorého sa dá rum a sl.smotana a plníme pásy striedavo tmavý a bledý pás krému sa nedáva veľa...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto naplnené dáme do chladu na 1-2 hod..

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom vyberieme z chladničky a rezy rozkrojíme po uhlopriečke dobrým veľkým nožom..

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom rozkrojené kusy postav , aby boli k sebe ,tak aby tvorili strechu a zlep zvyšným krémom...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    takto strechu máš pripravenú , aby si dala na ňu marcipánonú hmotu,ktorú som vyvaľkala pod fóliou a vrchvú stranu fólie,som dala dole a preložila som ju na strechu..

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    potom dobre popritláčame na vrch strechy a stiahneme fóliu z mramorového marcipánu...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a toto je finálny výrobok...obrázok sa trošku nevydaril...

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    DOBRÚ CHUŤ....

    Strešné rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

marianne69
@danculka Moja prva praca po skole bola v cukrarni a tieto rezy si pamatam,(alebo velmi podobne), ale receptik na ne vidim 1x.vdaka za pripomenutie,su to uz roky...
danculka
Vedˇsom to vyhrabala vo veľmi starých receptoch , ešte čo moja mamka pekávala na svadby a to je už dosť dávno...
dajanca
vždy, keď som videla tento zákusok, som premýšľala, ako docielia tento tvar, tak teraz to konečne viem :-)), ale aj tak by som si asi netrúfla... tak presne prerezať už naplnený zákusok a zas ho zložiť je umenie... si šikulka
evanaaa
Túto strechu som si kupovala často, tiež to bol pre mňa hlavolam, ale raz ju v TV robila kuchárka Jožka ( má aj kuch. knihu- pečenie), tak som videla. Ale kto si netrúfne, môže urobiť strechu aj z keksov, tuším Bebe. Aj táto je pekná a dobrá.
danculka
Dakujem Vám @dajance ,len toľko, preto je v tom koláčiku nie veľa krému a cesto je s tukom, dobre sa to krájalo,Jožka nemala chybu,veľmi dobre piekla,len vtedy som na ňu nemala čas...
dorisa
@danculka , prídem na koštovku???krasne si to napieklaa, vyzdobila, hotová mňamka.
danculka
Veru môžeš,lebo neviem kto ho bude jesť asi pôjde na horšie časy do mrazničky..)))))))
evusik
cukrárku Jozefínu si pamätám z TV a prispievala aj do časopisu Gastro, tiež mám od nej zopár zákuskov... tvoj zákusok je krásny, efektný, tiež si ho pamätám z cukrárne :-)
hexxic
nádhera, šikovné ruky treba pochváliť, naaranžované je to na jednotku :-)
danculka
@evusik ,dík len si myslím,že mal iný názov,bolo to v recepte už potrhané,tak sa volá takto...
tatranka
Zaujímavý a určite aj chutný zákusok.Neviem,či by som nemala problém urobiť ten uhlopriečny rez.Ukladám do KK.
danculka
Myslím,že nie ,aj ja som mala obavu,ale v tom chlade to stuhlo a išlo to ľahko,tiež som to dávno nerobila...
orchidea
Niečo nezvyčajné a určite dobré, vyskúšam, dúfam, že sa mi to podarí.
vavan
Ďakujem za fantastický fotopostup,teraz si už trúfnem tú strechu vyskúšať už sa na ňu strojím moc dlho akosi som nemala na ňu odvahu.
cica2
wau, to je dokonalé!!! Tiež som robila strešné rezy ale z bebe keksov, a musím sa aj takéto naučiť, vyskúšam:)...je to pekne nafotené aj s postupom a zákusok je na 1*
danculka
Z BB je to o niečo ľahšie,dvíhaš ich po bokoch,tu musíš mať dobrý nôž..díky..
moli
Kráááááááááásne!!!
serchan
naplnený korpus sa pekne krája ak ho dám na hranu dosky,a na hranu stola, nôž ťahám uhlopriečne a opieram ho o spodnú hranu dosky, je úhľadný rez
ináč my tento rez voláme gerlachovské rezy
danculka
Presne tak som ho krájala ,ale som to nevedela nafotoť sama...
zdenkas
Dosť dlhú chvíľu sa dívam na nožík v bode 6 ako je položený a ako by som to mohla krájať,ale netuším.Asi som pravá blondína a tupidielko.
danculka
No,tým nožom krájaš,tak ako je priložený na koláč,protilahlé body ...rozkrojíš a koláč otočíš tak,aby najdlhšie strany si spojila krémom a je strecha
zdenkas
No niekedy vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.
dadka2912
moja mamka to piekla ,ked som bola dieta a myslim,ze sa volali Tatranske rezy,velmi chutny kolacik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia