Foto: danculka
Výber z mojej KK,určite sú z nejakého časopisu...
príprava
Suroviny
svetlý korpus: | |
170g |
|
170g |
|
170g alebo Hera |
|
3ks |
|
1,1/2 čl |
|
tmavý korpus: | |
4Pl |
|
trošku, a ostatné,ako pri svetlom korpuse |
|
Krém: | |
250g |
|
125g |
|
2-3pl trošku |
|
2-3pl |
|
Poleva: | |
150g |
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielok,kžĺtkom pridám cukor, tuk a šlaháme do peny , pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a napokom vyšlahaný sneh,cesto rozotrieme na plech na ktorom je papier na pečenie a pecieme do ružova...
-
2
toto je bledá piškota...
-
3
toto je tmavá piškota a upečieme to...
-
4
piškotu potom rozkrojíme na tri rovné pásy,aj bledú aj tmavú.Z ingrediencií na krém vyšlaháme maslo z cukrom do ktorého sa dá rum a sl.smotana a plníme pásy striedavo tmavý a bledý pás krému sa nedáva veľa...
-
5
takto naplnené dáme do chladu na 1-2 hod..
-
6
potom vyberieme z chladničky a rezy rozkrojíme po uhlopriečke dobrým veľkým nožom..
-
7
potom rozkrojené kusy postav , aby boli k sebe ,tak aby tvorili strechu a zlep zvyšným krémom...
-
8
takto strechu máš pripravenú , aby si dala na ňu marcipánonú hmotu,ktorú som vyvaľkala pod fóliou a vrchvú stranu fólie,som dala dole a preložila som ju na strechu..
-
9
potom dobre popritláčame na vrch strechy a stiahneme fóliu z mramorového marcipánu...
-
10
a toto je finálny výrobok...obrázok sa trošku nevydaril...
-
11
DOBRÚ CHUŤ....
ináč my tento rez voláme gerlachovské rezy