Stratená ryba

Autor receptu: redakcia

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď mlieko zovrie, prikryté ho necháme odstáť 10 minút.
  2. Filé pokrájame na kusy, dáme do mlieka, uvaríme domäkka a vyberieme na tanier. Maslo roztopíme, pridáme múku, zalejeme precedeným mliekom a za stáleho miešania uvaríme omáčku.
  3. Osolíme ju a primiešame posekanú petržlenovú vňať. Očistené zemiaky uvaríme, roztlačíme, pridáme kúsok masla, vajce, soľ a vyšľaháme ich na kašu.
  4. Do vymasteného pekáča nalejeme asi tretinu omáčky, poukladáme filé a polejeme ho zvyšnou omáčkou. Vajcia ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme ich na filé.
  5. Na vrch rozotrieme zemiakovú kašu a pekáč dáme na pol hodiny do vopred vyhriatej rúry.