Foto: an3da
Skúsila som skombinovať dva recepty.
príprava
Postup
-
1
Vymiešame zmäknutý margarín, cukor a vacia, pridáme múku zmiešanú s kapučínom, kakaom a pečivovím práškom. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme do igelitovích sáčkov a uložíme na dve hodiny do zmrazovača.
- 2
Plnka v pôvodnom recepte bola tiež s tvarohom ale mal tam byť aj margarín. Kedže som ho už nemala, hľadala som inú kombináciu. Našla som u @Andys a kedže sa mi pozdávala urobila som ju. Vymiešala som tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový puding a pridala som šťavu a nastrúhanú kôru z citrona.
- 3
Pekáč vymastíme a posypeme múkou. Prvé cesto nastrúhame na hrubo na dno pekáča veľkosti asi 27 kráť 26 cm. Potom dáme tvarohovú plnku, po nej posypeme višne a hore nastrúhame druhé cesto. Pečieme približne 15 minút na 220 a potom zmenšíme na 200 a ešte 20 - 25 minút. Prvý deň je chrumkavé a na druhí deň zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ho často, možno aj s tými višňami by bol zaujímavejší.