Strapatý jablčník

stanka21 - bez fotkystanka21, 12. októbra 2012

Rýchly jednoduchý a hlavne chutný zákusok. Vhodný na toho obdobie s jabĺčkami, ale samozrejme sa ovocie dá aj zamieňať podľa chuti a sezóny.

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 kus
2 pohár
1 pohár
1 kus
1 kus
1 kus
4 lyžice
1 pohár
1/2 pohár
750 gram
1 kus
1/2 kus
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky so štipkov soli vymiešame do tuha na sneh. Žĺtky vymiešame s pohárom kryštálového cukru, pridáme vanilkový cukor. Pridáme postupne pohár mlieka, dva poháre polohrubej múky, kypriaci prášok a 1/2 pohára oleja. Vymiešame. Pridáme sneh z bielkov. ( Môžme pridať aj citrónová šťavu, kôru alebo nejakú esenciu ). Polovičku cesta vylejeme na plech a do druhej pridáme kakao. ( Nemusíme )Vylejeme na biele cesto. Jablká ochutíme kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Poriadne vyžmýkame a uložíme rovnomerne na cesto. Vložíme do vyhriatej trúby a dáme piecť. Pečieme cca 45-55 minút na spodnej koľajničke na 180 stupňoch. Ešte teplý polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Je tu veľa jabĺčkových koláčov, jeden lepší ako druhý, aj tento bude iste dobrý, verím.
@fanka39 , žeby si ho v tak rekordnom čase upiekla, to ťa teda obdivujem.

Pridaj komentár k receptu: