Strapatý jablčník

Autor receptu: stanka21

Rýchly jednoduchý a hlavne chutný zákusok. Vhodný na toho obdobie s jabĺčkami, ale samozrejme sa ovocie dá aj zamieňať podľa chuti a sezóny.

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky so štipkov soli vymiešame do tuha na sneh. Žĺtky vymiešame s pohárom kryštálového cukru, pridáme vanilkový cukor. Pridáme postupne pohár mlieka, dva poháre polohrubej múky, kypriaci prášok a 1/2 pohára oleja. Vymiešame. Pridáme sneh z bielkov. ( Môžme pridať aj citrónová šťavu, kôru alebo nejakú esenciu ). Polovičku cesta vylejeme na plech a do druhej pridáme kakao. ( Nemusíme )Vylejeme na biele cesto. Jablká ochutíme kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Poriadne vyžmýkame a uložíme rovnomerne na cesto. Vložíme do vyhriatej trúby a dáme piecť. Pečieme cca 45-55 minút na spodnej koľajničke na 180 stupňoch. Ešte teplý polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť.