Strapaté pečené fašírky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Nerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce obaľovať a následne "inhalovať" ten vyprážací "odór". A tak občas fašírky pečiem :)

30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie alebo morčacie mäso (ja používam len stehná, prsia sú pre nás suché) pokrájame na väčšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, čerstvo namleté korenie štyroch farieb a soľ.
  2. Pár otáčkami pomixujeme tak, aby ostali menšie kúsky mäsa. Nepomixujte to na kašu, nebolo by to ono. Odložte asi na hodinu do chladničky (nie je to nutnosť).
  3. Na olivovom oleji opražíme pór (použila som cca 20cm pór) spolu s provensálskymi bylinkami.
  4. Opražený pór spolu s olejom presypeme k pomixovanému mäsu, pridáme čerstvú (mala som len mrazenú) petržlenovú vňať a riadnu hrsť tekvicových semiačok.
  5. Dobre premiešame...
  6. ...a lyžicou prenášame na plech vystlatý papierom na pečenie. Vytvarujeme placky asi 1,5cm hrubé. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.
  7. Pečieme cca 20-25 minút. Po prvých 15 minútach vyberieme a fašírky otočíme na druhú stranu, aby pekne chytili farbu z oboch strán. Podávame s dobrým šalátom. ( A nie, nejde tam žiadna strúhanka, rožky, ani vajce a ajtak to drží ;) ) Dobrú chuť :)