Niekde som počula recept. Neverila som, ale už verím, že vydržia. Nemám návod s gramážou, ani s časom, ako dlho to trvá. Asi ani Zobraziť celý popisNiekde som počula recept. Neverila som, ale už verím, že vydržia. Nemám návod s gramážou, ani s časom, ako dlho to trvá. Asi ani netreba.
Postup
-
1
Potrebujeme ľubovoľné množstvo dobre umytých paradajok, prípadne aj papriky, dobre vyumývané, alebo aj vyvárané fľaše (poháre). Netreba soľ ani korenie, ani vodu.
- 2
Paradajky napcháme do fliaš, zbytočne netlačíme. Malé stačí rozkrojiť na polovicu, väčšie na viac kusov. Poháre uzavrieme a sterilizujeme len aby chytilo viečko (ale nič sa nestane, keď sa sterilizujú trocha dlhšie).
- 3
Takto ukladám aj na lečo: len na spodok fľaše dám na rezance nakrájanú vyumývanú papriku a na to tie paradajky. Tiež množstvo podľa chuti a podľa vlastného priania. Všetko vyumývam a píšem o tom len preto, že sa mi stalo, keď som sa ponáhľala a nevenovala som dostatočne veľa času na umývanie toho všetkého, nejaká tá fľaštička sa aj pokazila - a je to škoda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu