Sterilizované paradajky (vo vlastnej šťave)

zinnajdha - bez fotkyzinnajdha, 8. augusta 2011

Niekde som počula recept. Neverila som, ale už verím, že vydržia. Nemám návod s gramážou, ani s časom, ako dlho to trvá. Asi ani Zobraziť celý popisNiekde som počula recept. Neverila som, ale už verím, že vydržia. Nemám návod s gramážou, ani s časom, ako dlho to trvá. Asi ani netreba.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Potrebujeme ľubovoľné množstvo dobre umytých paradajok, prípadne aj papriky, dobre vyumývané, alebo aj vyvárané fľaše (poháre). Netreba soľ ani korenie, ani vodu.

  2. 2

    Paradajky napcháme do fliaš, zbytočne netlačíme. Malé stačí rozkrojiť na polovicu, väčšie na viac kusov. Poháre uzavrieme a sterilizujeme len aby chytilo viečko (ale nič sa nestane, keď sa sterilizujú trocha dlhšie).

  3. 3

    Takto ukladám aj na lečo: len na spodok fľaše dám na rezance nakrájanú vyumývanú papriku a na to tie paradajky. Tiež množstvo podľa chuti a podľa vlastného priania. Všetko vyumývam a píšem o tom len preto, že sa mi stalo, keď som sa ponáhľala a nevenovala som dostatočne veľa času na umývanie toho všetkého, nejaká tá fľaštička sa aj pokazila - a je to škoda.

Diskusia k receptu

alexola
takto sme robili aj my, paradajky sme nakrájali na polovičky alebo štvrtinky a ukladali na seba do pohára ako zvyčajne marhule.. čakajú na svoj čas :)
alena45
ďakujem, Zinajda, čakala som na recept, až som zaspala, ale zajtra určite urobím. O rajčiny sa zaujímam preto, lebo ich mám veľmi rada a z kupovaných som neraz mala alergickú reakciu - opuch jazyka, pery a tak. A navyše kupované za veľa nestoja, no chuť príde aj v zime.
ancicka
Paradajky som nerobila,ale s paprikou tak aby som mala na pizzu v zime tak som to robila.vyskúšam pár fliaš.kk
garanco
Ja tiež takto zaváram, ale ich určite vždy olúpem, do niektorých fľaštičiek ich nakrájam na kolieska, do ďalších na mesiačiky alebo kocky a sterilizujem ich od dosiahnutia 100st.(keď nemáte teplomer od začiatku varu) 5 minút. Možno ich potom použiť do čohokoľvek tak, ako čerstvé.
alena45
minulý rok sa mi nepodarilo - poháre nechytili, skúsim znovu, tiež neviem čo už s paradajkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia