Sterilizované paradajky (vo vlastnej šťave)

Autor receptu: zinnajdha

Niekde som počula recept. Neverila som, ale už verím, že vydržia. Nemám návod s gramážou, ani s časom, ako dlho to trvá. Asi ani netreba.

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme ľubovoľné množstvo dobre umytých paradajok, prípadne aj papriky, dobre vyumývané, alebo aj vyvárané fľaše (poháre). Netreba soľ ani korenie, ani vodu.
  2. Paradajky napcháme do fliaš, zbytočne netlačíme. Malé stačí rozkrojiť na polovicu, väčšie na viac kusov. Poháre uzavrieme a sterilizujeme len aby chytilo viečko (ale nič sa nestane, keď sa sterilizujú trocha dlhšie).
  3. Takto ukladám aj na lečo: len na spodok fľaše dám na rezance nakrájanú vyumývanú papriku a na to tie paradajky. Tiež množstvo podľa chuti a podľa vlastného priania. Všetko vyumývam a píšem o tom len preto, že sa mi stalo, keď som sa ponáhľala a nevenovala som dostatočne veľa času na umývanie toho všetkého, nejaká tá fľaštička sa aj pokazila - a je to škoda.