Štedrý kysnutý koláč

Autor receptu: mracik9

Inšpirovala som sa jedným časopisom a veľmi mi to chutilo,tak sa chcem podeliť z vami.Je to na prípravu náročnejšie,ale výsledok stojí za to,skúste.

30
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto.Z múky,cukru, žĺtkov,masla,soli ,mlieka a droždia vypracujeme vláčne cesto,za mňa to robí pekárnička.Necháme ho vykysnúť,asi tak pol hodiny.Medzi tým si pripravíme plnky. Maková:zomletý mak zmiešame s cukrom,marhuľovým džemom a kakaom na plnku ak by bola hustá môžeme pridať trošku mlieka.
  2. Orechová plnka:pomleté orechy zalejeme trochou vrelého mlieka,primiešame cukor,vanilku a citrónovú kôru. Tvarohová plnka: tvaroh,smotanu alebo mlieko,žĺtok,cukor,vanilku a hrozienka vymiešame do hladkej masy.
  3. Keď už je cesto vykysnuté,vyvaľkáme ho na hrúbku jedného centimetra a pomocou pohára vykrajujeme kolieska na ktoré kladieme plnku.Robíme si malé buchtičky.
  4. Medzi tým si pripravíme dve formy na srnčí chrbát,ktoré vymažeme a vymastíme.A môžeme začať. Na spodok formy ukladáme tvarohové,na to postupne makové a na vrch orechové.Ja som si najprv narobila buchtičky a potom som ich tam postupne naukladala.
  5. Prikryté som ich nechala ešte podkysnúť asi 20 minút a šup s nimi do trúby.Piekla som ich pri 180 st C asi 45 minút.N o a tu je výsledok pred krájaním. Prajem dobrú chuť.