Tento kolač je veľmi sýty,ale jeho chuť je výborna. Najlepsie chutí na druhý den po odstátí v chladničke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
6 |
|
6 lyžíc |
|
1 |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
3 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
|
|
140 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
1 dcl |
|
|
|
3,5 dl |
|
6 lyžíc |
|
1 lyžica |
|
1 |
|
2 dl |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom vyšlaháme na penu.
- 2
Postupne pridávame 2 lyžice vlažnej vody,pomleté orechy,kakao,strúhanku,múku a tuhý sneh zo 6 bielkov.
- 3
Roztrieme na múkou vysypaný plech a upečieme.
- 4
Orechy,cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť.
- 5
Kolač potrieme orechovou plnkou a prekrojíme po šírke na dve polovice.
- 6
Uvaríme vodu,citrónovú šťavu,kryštálový cukor a marmeládu.Do vychladnutej zmesi vlejeme 2dl tuzemského umu a zamiešame.
- 7
Detské piškóty rozmrvíme a vmiešame do punču.
- 8
Na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň,zakryjeme druhým plátom.Orechová plnka má ležať na punčovej.Múčnik prikryjeme papierom,zaťažíme doskou a závažím.Nakoniec polejeme polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu