Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami fotorecept
Foto: paploska
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia. A keďže nejaký pohyb potrebujem, realizujem sa aspoň v kuchyni...:-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celú prípravu jedla vždy urýchlime, ak si najskôr pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Roštenku umyjeme a poriadne osušíme.
-
2
Nakrájanú cibuľu, cesnak opražíme na olivovom oleji. Pridáme celé paradajky a 10 minút varíme na miernom plameni. Po 10 minútach pridáme vodu, oregano, zeleninový základ a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 10 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a prírodným cukrom, zmixujeme úplne na jemno. Omáčku ďalej udržiavame v teple, počas prípravy steakov.
-
3
Mäso priečne nakrájame asi na 1 cm plátky, poriadne okoreníme čerstvo namletým korením a necháme hodinu odležať.
-
4
Po hodine dáme na horúcu panvicu olivový olej a maslo (po 1 PL) a mäso opekáme na najvyššom stupni asi 1 minútu, a 2 minúty na nižšom stupni. Otočíme a postup opakujeme. Rúru zohrejeme na 100 st. a vložíme do nej steaky na 8 minút.
-
5
Steaky vložíme do paradajkovej omáčky spolu s výpekom krátko spolu prehrejeme.
-
6
Počas varenia omáčky si pripravíme domáce cestoviny. Tradične ich robím zo 4 vajec, 400 g hladkej špaldovej múky a štipky soli. Ak máte len žĺtka pridávajte k múke vlažnú vodu, pokým ju cesto vstrebe a vypracujte hladké cesto. Mieste minimálne 10 minút. Cesto nechám odležať asi 30 min. a vyrábam cestoviny podľa potreby. Tentorkát to boli pappardelle.
-
7
Počas varenia cestovín si na olivovom oleji opečieme zelenú fazuľku, ktorú podávame ako prílohu k steaku.
-
8
A ako dezert sme mali domáce maccarons :-) tentokrát nie sú od krásy :-) použila som iný typ múky (len 90% madľovej), ale boli skvelé. Dobrú chuť.
Tak tomu sa povie "VÝBORNÉ" viac nemám čo dodať !!! :-) :-) určite dám si kk :-)
tvoju energiu by som však chcel mať