Steak na tekvicových hranolčekoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso: Z hovädzej sviečkovice odkrojíme steaky tak, aby vznikli asi 200 g porcie. Okoreníme a dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu s olivovým olejom. Steaky opečieme zo všetkých strán a grilujeme podľa chuti a želania (krvavý, medium, prepečený).
  2. Po tepelnej úprave steaky obalíme v nasekanej petržlenovej vňati a v sezame. Nakoniec osolíme.
  3. Hranolčeky: Muškátovú tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na hranolčeky, tie obalíme v panko strúhanke a vyprážame v oleji pri teplote 150 °C. Po vypražení osolíme.
    Sépiová soľ: Hrubozrnnú morskú soľ zamiešame so sépiovým farbivom. Používame najmä ako dekoráciu.