Steak na tekvicových hranolčekoch
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso: Z hovädzej sviečkovice odkrojíme
steaky tak, aby vznikli asi 200 g porcie. Okoreníme
a dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu
s olivovým olejom. Steaky opečieme zo
všetkých strán a grilujeme podľa chuti a želania
(krvavý, medium, prepečený).
- Po tepelnej úprave steaky obalíme v nasekanej
petržlenovej vňati a v sezame. Nakoniec
osolíme.
- Hranolčeky: Muškátovú tekvicu ošúpeme
a zbavíme jadierok. Pokrájame na hranolčeky,
tie obalíme v panko strúhanke a vyprážame
v oleji pri teplote 150 °C. Po vypražení
osolíme.
Sépiová soľ: Hrubozrnnú morskú
soľ zamiešame so sépiovým farbivom. Používame
najmä ako dekoráciu.
|