Ovocný koláč
Ovocný koláč

Šťavnatý ovocný koláč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 25. apríla 2018
Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept)
Foto: ancicka
30
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1/2 dl
1/2 hrnčeka
1 ks
1 ks
2,5 hrnčeka
1 PL
Na vrch koláča:
400 - 500 g (pochúťková)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľahať s cukrom a počas šľahania pridať trocha horúcej vody. Použila som 2,5 dl hrnček. Počas šľahania postupne pridavať aj olej.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vyšľahaní pridať múku zmiešanú s kypr. práškom. Zľahka zamiešame.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme preosiate kakao a zamiešame.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na vymastený plech a na cesto poukladáme ovocie podľa svojej chuti. Ja využívam minuloročné zmrazené ovocie. Môže použiť čerstvé alebo kompótové. Necháme upiecť.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenie si pripravíme smotanu. Zmiešame s práškovým cukrom.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hned po upečení, ešte za horúca vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme koláč vychladnuť a pokrájame.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

    Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Jednoduchý, vděčný a rychlý recept. Koláč se mi líbí, zvlášť proto, že je s ovocem. Poleva je moc fajn, dodá koláči šťavnatost. Hned bych dala testovací vzorek ke kafíčku.
mamaka
Prosim ta aky si pouzila rozmer plechu dakujem
ancicka
@Mamaka (26.4.2018 08:02)

Použila som klasik veľký plech do rúry.Ked používam menšie plechy,tak pri mojích recptoch aj uvádzam.
Viem,že rúry majú rôzné rozmery,ale vo väčšine sú podobné.

Pozdravujem a dakujem za nahliadnutie receptu a komentíky.
mitzy
Ancicka, prosím ťa, čo chba v ceste? mlieko? lebo tvoje je riedke, ja ho práve robím a je veľmi husté...
maji77
Cesto je príliš husté, vôbec sa nedalo liať, podľa mňa je zlý podiel múky napísaný a veľmi málinko vody a oleja??? Dnes som recept vyskúšala, chuťovo nie je najhorší, ale je suchý - a pritom názov: Šťavnatý ovocný koláč ! Niekde je chyba - keď autorka použila 2,5 dl hrnček, to je múky pol kila, ale oleja málo a vodičky tiež - ja som pridala mlieko, ale nie je to ono - schválne ho urobím zajtra znovu, ale nedám tak veľa múky.....M
ancicka
voda sa pridáva do šľahania ,horúca preto,aby sa cukor skvor rozpustil
počas šľahania.Vtedy sa objem zväčší,
Ja som to pridala od oka ,asi pol deci.
S tým olejom som sa pomýlila počas písania.
Nieje zasa pravda,že nieje šťavnatý,lebo už to ovocie robí šťavnatosť
a k tomu aj tá smotana,takže tak.
ja väčšinou si aj hrnčekové recepty vážim,ked chcem uverejniť rcp.ale
teraz som moc času nemala,tak som to uviedla v hrnčekoch.Pri tomto
pečení je to riziko,že niekto dá hrnček rovný,niekto vdo plná a tem je
tiež rozdiel na váhe.Vtedy treba doliať ,či už mlieka,alebo vody,alebo
trocha oleja.je to už asi aj na každom.Viem že nie každý má tú
skúsenosť ,no ja budem sa snažiť do budúcna vážiť suroviny.
redakcia
Autorka receptu opravila v surovinách množstvo oleja na 1/2 hrnčeka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia