Šťavnatý ovocný koláč fotorecept
Foto: ancicka
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 dl |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2,5 hrnčeka |
|
1 PL |
|
|
|
Na vrch koláča: | |
400 - 500 g (pochúťková) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahať s cukrom a počas šľahania pridať trocha horúcej vody. Použila som 2,5 dl hrnček. Počas šľahania postupne pridavať aj olej.
-
2
Po vyšľahaní pridať múku zmiešanú s kypr. práškom. Zľahka zamiešame.
-
3
Pridáme preosiate kakao a zamiešame.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený plech a na cesto poukladáme ovocie podľa svojej chuti. Ja využívam minuloročné zmrazené ovocie. Môže použiť čerstvé alebo kompótové. Necháme upiecť.
-
5
Počas pečenie si pripravíme smotanu. Zmiešame s práškovým cukrom.
-
6
Hned po upečení, ešte za horúca vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme koláč vychladnuť a pokrájame.
-
7
Dobrú chuť.
Použila som klasik veľký plech do rúry.Ked používam menšie plechy,tak pri mojích recptoch aj uvádzam.
Viem,že rúry majú rôzné rozmery,ale vo väčšine sú podobné.
Pozdravujem a dakujem za nahliadnutie receptu a komentíky.
Do surovín autorka receptu doplnila 1 PL kakaa.
asi už neskoro,ale môže pridať mlieko.
Aj ja ho mám husté, pridala som vodu aj olej ...
počas šľahania.Vtedy sa objem zväčší,
Ja som to pridala od oka ,asi pol deci.
S tým olejom som sa pomýlila počas písania.
Nieje zasa pravda,že nieje šťavnatý,lebo už to ovocie robí šťavnatosť
a k tomu aj tá smotana,takže tak.
ja väčšinou si aj hrnčekové recepty vážim,ked chcem uverejniť rcp.ale
teraz som moc času nemala,tak som to uviedla v hrnčekoch.Pri tomto
pečení je to riziko,že niekto dá hrnček rovný,niekto vdo plná a tem je
tiež rozdiel na váhe.Vtedy treba doliať ,či už mlieka,alebo vody,alebo
trocha oleja.je to už asi aj na každom.Viem že nie každý má tú
skúsenosť ,no ja budem sa snažiť do budúcna vážiť suroviny.