Ovocný koláč

Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

30
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľahať s cukrom a počas šľahania pridať trocha horúcej vody. Použila som 2,5 dl hrnček. Počas šľahania postupne pridavať aj olej.
  2. Po vyšľahaní pridať múku zmiešanú s kypr. práškom. Zľahka zamiešame.
  3. Pridáme preosiate kakao a zamiešame.
  4. Cesto vylejeme na vymastený plech a na cesto poukladáme ovocie podľa svojej chuti. Ja využívam minuloročné zmrazené ovocie. Môže použiť čerstvé alebo kompótové. Necháme upiecť.
  5. Počas pečenie si pripravíme smotanu. Zmiešame s práškovým cukrom.
  6. Hned po upečení, ešte za horúca vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme koláč vychladnuť a pokrájame.
  7. Dobrú chuť.