Ovocný koláč
Šťavnatý ovocný koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
30 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup- Celé vajcia vyšľahať s cukrom a počas šľahania pridať trocha horúcej vody. Použila som 2,5 dl hrnček. Počas šľahania postupne pridavať aj olej.
- Po vyšľahaní pridať múku zmiešanú s kypr. práškom. Zľahka zamiešame.
- Pridáme preosiate kakao a zamiešame.
- Cesto vylejeme na vymastený plech a na cesto poukladáme ovocie podľa svojej chuti. Ja využívam minuloročné zmrazené ovocie. Môže použiť čerstvé alebo kompótové. Necháme upiecť.
- Počas pečenie si pripravíme smotanu. Zmiešame s práškovým cukrom.
- Hned po upečení, ešte za horúca vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme koláč vychladnuť a pokrájame.
- Dobrú chuť.
|