Šťavnatý koláčik bez múky

Autor receptu: habakukurica

Neviem robiť piškóty, ani kysnuté cesto a preto si celý čas myslím, že neviem piecť..poslednú šancu som dala môjmu výmyslu a vyšlo to :) zistila som, že piecť viem ale bez múky a cukru :)

8-10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvy na tenkom. Pridáme asi za hrsť alebo aj dve hrozienok, 4 žĺtka, mak, vločky, strúhaný kokos, na kolieska nakrájaný banán, kypriaci prášok a med. Všetko spolu poriadne zmiešame.
  2. Medzi tým si zo 4 bielok urobíme sneh a ten následne vmiešame ku ostatnej mase. Hmota by mala byť taká redšia, ak nie je pridáme ešte vajíčko.
  3. Takéto cesto vylejeme do pekáča vystlaného pečiacim papierom a pečieme pri 200º asi 20-35 min. Či je koláč upečený zistíme tak, že do stredu pichneme špáratkom a keď zostane čisté máme hotovo. Koláčik je mäkkučký a ľahučký a hlavne megašťavnatý.
  4. Necháme ho vychladnúť a servírujeme buď samotný alebo ja ho robím s tvarohovou pokrývkou (mäkký tvaroh + 1pl medu + trochu perníkového korenia) alebo poduseným nastrúhaným jablkom so zázvorom a škoricou.