Šťavnaté pečené karé na horčici

janikbj - fotkajanikbj, 12. marca 2012
Šťavnaté pečené karé na horčici
Foto: janikbj
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

  (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné)




Postup

  1. 1

    Karé si nakrájame na plátky, trošku naklepeme a okoreníme (pre zjednodušenie si zvyknem namiešať zmes soľ, mleté čierne korenie, paprika a čokoľvek, čo mi príde pod ruku, napr. gyros alebo grilovacie alebo žiadne okrem čierneho a papriky a touto zmesou mäso posypem naraz,nemusím brať do ruky osobitne všetky korenia). Okorenené mäso potrieme z jednej strany plnotučnou horčicou a na rozpálenom oleji krátko opečieme, najprv horčicovú stranu, potom tú druhú. Pozor, prská to. Opečené mäso ukladáme na hlboký pekáč (kľudne na seba aj 2 vrstvy). Na mäso v pekáči poukladáme plátky cibule a cesnaku. V teplej vode si rozmiešame horčicu a soľ (na asi 1kg mäsa som dala približne 3 PL horčice a asi 1 ČL soli), zalejeme mäso, prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi hodinu a pol, počas pečenia môžeme skontrolovať, či netreba doliať vodu, príp. ochutnať a dochutiť soľou alebo horčicou. Podávame s ryžou, zemiakmi, chlebom....

    Šťavnaté pečené karé na horčici - obrázok 1

Diskusia k receptu

janikbj
:-) tak,tak, alebo dobrý kapustový šalát. len ja som včera nestíhala
janikbj
@medovnicek , :-)
@rybarkuchar :-) som rada, že sa pozdáva, mne sa často stáva, že nemám alebo zabudnem kúpiť nejakú špeci prísadu a pri takých receptoch to proste nehrozí
lucikusik
Jednoduchý recept a vynikajuci výsledok. Ako prílohy som urobila zemiakovú kašu. Pridávam do kuchárskej knihy.
angiek
vyskusane a je to vyborne, dakujem za recept
janikbj
@angiek , ďakujem za vyskúšanie aj za milú odozvu. som veľmi rada, že chutilo :-)
3sandra3
malá rada: aby neprskal olej pri smažení mäsa, pridáme do oleja pár koliesok mrkvy.
3sandra3
ozaj, zabudla som- recept je výborný... ukladám si do kk
slawi
@janikbj dakujem pekne za recept, je vynikajuci.
Spravila som k tomu zemiakovu kasu a dala som veeela cibule.
Bolo to fantasticke a nie je to len v mojej kk ale aj v mojom receptovom zosite :))
rulik
doteraz som sa karé vyhýbal, lebo sa mi zdalo suché a tvrdé, ale toto vyskúšam, páči sa mi
zbriska
Vyzera to zaujimavo,zajtra vyskusam.Dam vediet ako som dopadol :)
blondi2
Nezvyknem písať komentáre, ale tu musím, lebo je to ozaj mňamkaaa. Recept ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia