Starorímsky tanier zo sviečkovice
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
 - V oleji na miernom ohni pripravíme čerstvý rozmarín so strúčikmi neošúpaného cesnaku (konfit).
 
 - Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme hrubou morskou soľou, korením a prelejeme horúcim rozmarínovým olejom aj s rozmarínom a cesnakom. Nakoniec pridáme orestované natrhané lístky čakanky a plátky parmezánu. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |