Starodávne linecké koláčiky
Autor receptu: sabina
Dobrý deň, moju dcérku rada učím to, čo mám najradšej! Milovala som aj našu babičku,
ktorá už síce nieje medzi nami, ale zanechala nám tu toho veľa.
Podelíme sa s Vami teda o jej viac ako 70 ročný recept, ktorý sme si trošku vylepšili po
svojom:-)!
Edita Bašková, Záriečie
23 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame múku, PDP, maslo, 2 žĺtka, cukor, rezančeky a šťavu z citróna do pevného cesta (najlepšie rukou). Z hmoty vyvaľkáme tenké cesto (3mm) a vykrajujeme kolieska (môžu byť aj iné tvary). Povrch koliesok potrieme žĺtkom a posypeme orechmi na ozdobu (ale iba polovicu zo všetkých koliesok).
- Na plech položíme papier (silikón) na pečenie, poukladáme vykrojené kolieska a vložíme ho do dobre rozohriatej rúry. Pečieme asi 15 min., záleží od rúry, lebo každá pečie inak.
- Upečené kolieska zlepíme čučoriedkovým, prípadne iným džemom. Vždy jedno ozdobené a druhé holé koliesko. Nakoniec zlepené kolieska môžeme ešte posypať práškovým cukrom.