Štafetky - famózne roládky z bielkov fotorecept
Občas má každý doma väčšie množstvo bielkov. Čo s nimi? Dajú sa využiť rôzne, určite ich nevyhadzujeme. Posledne som robila malé roládky plnené kávovým krémom. Poviem vám, niečo fantastické.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
160 g |
|
105 g |
|
45 g mleté |
|
40 g |
|
Krém: | |
20 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
70 g |
|
125 g |
|
1 PL |
|
Čokoláda: | |
100 g |
|
30 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
160 g bielkov boli u mňa 4 bielky. Záleží od veľkosti vajec. Radšej si treba odvážiť. Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka orechy a múku. Rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, trochu posypeme práškovým cukrom.
-
2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C maximálne 8 minút. Nie dlhšie, cesto by sa nedalo stočiť, lámalo by sa. Ja som mala zadnú časť už trochu vysušenú, to som odrezala. Tam bolo cesto asi tenšie.
-
3
Stiahneme papier - ide to veľmi dobre. Cesto sa zdá zdola lepkavé, ale to je v poriadku, ešte je teplé. Otočíme ho tak, ako sa pieklo a necháme vychladnúť.
-
4
Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Cesto rozrežeme na 3 pláty, natrieme krémom
-
5
a zvinieme. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
6
Nakrájame na 5 cm kúsky a namáčame konce v čokoláde. Tú si pripravíme rozpustením čokolády a Cery nad parou.
-
7
Vyšlo mi 18 kúskov.
-
8
Štafetka v reze. Vláčne cesto, kávový krém, čokoláda. Už sa teším, kedy budem mať zase 4 bielky.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu