Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ fotorecept

eldina - fotkaeldina, 23. apríla 2012
Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept)
Foto: eldina

rýchly,bez vajec,bez margarínu, /opäť z chorvátskej stránky Coolinarika/ čas prípravy je bez chladenia v chladničke,porcie podľa toho,na aké kúsky si ho kto nakrája

17
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Svetlá plnka:
400 ml
5 PL
5 PL
cca 4 PL
p.p.
Tmavá plnka:
800 ml
8 PL
8 PL
100 gr /horká
p.p.
Ďalej:

Postup

  1. 1

    toto všetko potrebujeme, forma na obrázku má klasický rozmer 350x110x75

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do formy si dáme papier na pečenie/komplikovane,ale dá sa...:) / *doplnenie*-v komentároch dolu spomenula vanilka111 možnosť použiť alobal,tak skúste

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ananás si scedíme/nespotrebovala som ani polovicu konzervy/. pripravíme si svetlú plnku: dáme variť 4OO ml mlieka,pridáme 5 PL cukru,5 PL detskej krupice,rumovú arómu p.p./přiměřeně...:) / /kto chce,dá rum/, ked masa zovrie,dodať do nej strúhaný kokos cca 4 PL,premiešať a vliať do formy

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 3
  4. Rodina
  5. 4

    do masy dať kúsky ananásu,pritlačiť ich

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Príprava tmavej plnky: dať variť 800 ml mlieka,ked je teplejšie-pridať do neho 100 gr čokolády na varenie.. tu odporúčali dať mlieko mimo ohňa/zdroja tepla/ a tak rozpustiť čokoládu,aby neprihorela. ked je rozpustená,pridať cukor 8 PL,krupicu detskú 8 PL,rumovú arómu/p.p./,nechať zovrieť, /čokoláda zahustí po vychladnutí masu/

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    vylejeme na svetlú plnku s ananásom/tá vychladla počas prípravy tmavej plnky,nebolo jej veľa/

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    necháme vychladnúť ,potom dať do chladničky/na pár hodín/, aby sme mohli urobiť toto a nedýchať pri tom/ako aj ja/ ...:)

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    voilaaaaaaaa

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 8
  10. 9

    a tu je fešák!...:) vot kakoj krasivyj!!/trochu ruštiny v chorvátskom recepte neuškodí/..:)

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 9
  11. 10

    ja som ho posypala Grankom,v pôvodnom recepte bol posypaný kokosom, koláč sa dobre krájal/zúbkovým nožom,kvôli ananásu/,aj pevne držal , ovocie môžte samozrejme obmeniť.. Dobrú chuť /na úvodnom foto je aranžovaný aj so šľahačkou/

    Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

zdenka1009
Krupicovú kašičku máme s manželom radi. Ale takúto krupicovú tortičku som ešte nevidela. Určite, keď dostaneme chuť na kašu vyskúšam tento super recept..-)
julica
No v týchto dňoch nemám chuť skoro na nič, ale teda na toto áno. ďakujem za milý recept na sýty dezert
3sandra3
fakt, kakoj krasivyj..... mňaaam,,, zbodla by som kúsok,,,, a nemohli by sme namiesto papiera na pečenie fóliu? Kvôli manipulácii.
eldina
3sandra3 tiež mi napadlo,že fólia,ale tá kaša sa dáva vrelá/obe masy/,takže som neexperimentovala...:)
ved skús a daj vedieť..:)
v chorvátskom recepte bol papier na pečenie
janara
waw...to vyzerá super, ukladám do KK a čoskoro vyskúšam..diki
medulienka122
recept je o.k., ale tak sa mi dá, že forma na srnčí chrbát je iný- má "rebrá", a ten tvoj je kl. na chlebíčky
mataliptak
veru takéto na leto ako stvorené ... ukladám a v teplotách sa zíde :-)
eldina
@medulienka122 a ako som to mala nazvať?
ľahšie bolo "srnčí chrbát",kvôli predstave..:)
original recept sa volá "Griz užitak"-voľne "pôžitok z krupice"...:)
martamm
Krasny receptik, pripomina mi "cokoladove frameri", ktore bmam v starej "medzinarodnej kucharke", len tam davali do babovkovej formy...
eldina
@martamm ano,máš pravdu,aj v pôvodnom recepte bolo,že aj do misiek sa môže dať či iných foriem..:)
len nakoľko to bolo treba "vystlať"-zdala sa mi táto forma najjednoduchšia
hubarka35
tak toto určite spravím....no nebudem vystielat formu ničím-ani papier ani alobal.....len ju vymažem olejom.......a velmi lahko pojde pôžitok z krupice von....dík za super recept...
filippa
mnam detska krupica ,som sa vratila do detstva super recept a lahky uz je v mojej kk di za recept ,,,,,,,,
filippa
skoda dnes som si navarila plny hrniec ,,,,,,tukozruckej polievky ,,,,, takze receptik skusim az o tyzden ,,
filippa
ahoj mila Sandra co na to potrebujes 1. malu hlavku kapusty 3 cibule 2 papriky 3 paradajky a petrzlenova vnat vegeta nakrajas kapustu alebo nastruhas cibulu ,papriku a paradajky vsetko das do hrnca s vodou pridas sol a vegetu v recepte je bujon ale ja bujon nepouzivam a das varit ja to vari asi 1 hod tu polievku mozes jest kolko chces mozes si dat 1 den ovocie 2,den zeleninu 3 den si mozes dat aj toska masa jes ju asi tyzden ked to vydrzis tak by si mala shudnut aspon 3,,4 kg presny recept si mozes najst na gogle ahoj vela trpezlivosti

Zaujímavé video z archívu TV Varecha