Foto: akeber
Pre moje zlatíčka .
príprava
Suroviny
4 ks |
|
4 poliev. lyžice |
|
4 poliev. lyžice |
|
0,5 balenia |
|
125 g |
|
Plnka : | |
2 balenia |
|
0,5 litra |
|
4 poliev. lyžice |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
|
Postup
-
1
4 bielka si vyšľaháme na tuho .
-
2
Potom pridáme práškový cukor.
-
3
Pridáme žĺtka . Rozmixujeme a potom pridáme múku v ktorej máme zamiešaný prášok na pečenie a nakoniec vlejeme letné rozpustené maslo . A premiešame vareškou. Vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy .
-
4
Jahody si umyjeme obalíme v kryštál. cukre .
-
5
Poukladáme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry n 180 C .
-
6
Uvaríme si puding a necháme vychladnúť . Maslo mixérom rozmixujeme a postupne pridávame puding .
-
7
Kožku pred tým stiahneme aby plnka bola pekná hladká .
-
8
Na vychladnuté upečené cesto natrieme jahodový džem . A na to dáme pol plnky .
-
9
Poukladáme jahody .
-
10
Na poukladané jahody doložíme ostatnú plnku , tak aby jahody nebolo vidieť . A šup do chladničky stuhnúť.
-
11
Z najväčších jahôd si povykrajujeme srdiečka na ozdobu .
-
12
Vyzdobíme a podľa návodu na obale si pripravíme želatinu . Postupne ju lejeme po lyžičkách a zakaždým ponecháme stuhnúť . Želatina nesmie byť horúca !
-
13
Ponecháme stuhnúť do druhého dňa . DOBRÚ CHUŤ !
-
14
Prierez .
Diskusia k receptu