Srdce k 18-ke

monkkychanel - fotkamonkkychanel, 14. februára 2015

Moja ,,Prvá" poťahovaná tortička s marcipánom pre moje najmladšie a už dospelé dieťa. Malinové srdce s bielým parižákom s mascarpóne_podľa receptíku od Marianky...ďakujem....Mňááám

10-12
porcií
180-220 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

8 ks
8 PL
8 ks
8 PL
1 bal.
4 PL
1/2 l
300 g
2 ks
1 bal.
1 bal.
3-4 ks
300 g (aj mrazené)
1,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasická olejová piškóta : bielka vyšľaháme do stredne tuha (pridala som štipku soli) postupne zašľaháme cukor po jednej PL do tuha.Rovnako postupne pridáme po jednom žĺtku striedavo s olejom- dobre vyšľaháme no a nakoniec zľahka vmiešame vopred zmiešanú múku s kypiacim práškom,ja som pridala ešte pre chuť aj nastrúhanú citronovú kôru.. Vylejeme do tortovej formy, ktorú nemastíme iba na spodok formy dáme papier na pečenie.....pečieme na 160°...cca 40 minút.

  2. 2

    Bielu čokoladu rozpustíme v šľahačke...Nesmie sa variť!!!...Necháme odstáť do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň vysľahať s van.cukrom do polotuha, pridať 1/2 Ole vanilka bez varenia, premiesať mixerom, potom ručne zamiešať 2 ks mascarpone a potom 400g pochuť. smotany 20%, tiež Lidl a potom ešte 2/2 Ole a trošku premiešať mixérom...finito a je výborná...:-D

  3. 3

    Korpus narežeme na 3 rovnaké pláty. Spodný som potrela ríbezľovým džemom potrela plnkou cca 1/3 do ktorej som povtláčala rozmrazené ovocie priložíme stredný plát a postup zopakujeme. Nakoniec položíme posledný vrchný plát, opatrne popritláčame korpus a celú pekne potrieme zvyšným krémom. Odložíme do chladu.

  4. 4

    Marcipán som kúpila hotový_tak som ho len doma pekne vypracovala-bolo to dosť pracne a namáhavé asi 3/4 hod. som ho hnietla, prifarbila som gélovou potravinárskou farbou ,,Rosse" a na srdiečka som použila farbu ,,Fuchsia" Marcipán som rozvaľkala na hrúbku cca 0,5 cm, ktorý treba dobre podsypávať preosiatym práškovým cukrom. Plát opatrne položíme na korpus a pekne uhladíme, zvišné okraje orežeme a môžeme pokračovať v ľubovoľnom zdobení_podľa vlastnej fantázie a podľa svojich možností aké cukrárske pomôcky doma máme.Ja som si na túto príležitosť objednala vykrajovačky-srdiečka s Hypernákupu.sk

  5. 5

    A takto vyzerala po nakrájaní...:-D

    Srdce k 18-ke - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Košický kraj, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
...no, finito asi nie, lebo taký začiatočník alebo niekto, kto len skúša piecť a mal by záujem toto spraviť, by celkom nepochopil, recept nie je dokončený, je tam len návod na prípravu plnky ( aj to zložitej, či zloženej z dosť surovín) a ďalej si treba domyslieť. Ako piecť a ako potiahnuť hotovú.......
evanaaa
Inak, tortička je pekná, chválim, páči sa mi aj tá jahodová farba poťahovky aj srdiečka na nej. Iste je chutná......
monkkychanel
Milá evanaaa Tvoje želanie-je mi rozkazom...:-D...máš už tam aj postup..Ver mi, že som bola pod takým stresom či sa mi vôbec podarí niečo pekné a chutné stvoriť, že nebolo času myslieť na fotto k postupu, ale som sama veľmi prekvapená ako to celé dopadlo a som z toho v celku sama nadšená a rovnako aj moja dcéra_preto som sa s týmto mojím prvým výtvorom chcela tu na Vareche pochváliť...tiež som si na intenete najprv hľadala postupy, že ako na to?...výsledok famóny...:-D :-D :-D
zizazi
ak toto bola tvoja prvá poťahovka tak klobúk dole...si veľká šikulka....
krásna výzdoba, napriek jednoduchosti veľmi pekné, jemné...určite urobila radosť
monkkychanel
Milé dámy....Ďakujem za Vaše pochvaly...Naozaj bola moja prvá..je to neuveriteľné_sama som prekvapená a na tento môj výsledok som aj patrične pyšná...:-D :-D :-D...
elysa
krásna torta, ja poťahovať neviem, ale ten krém musí byť zaujímavý....