Srdce k 18-ke

Autor receptu: monkkychanel

Moja ,,Prvá" poťahovaná tortička s marcipánom pre moje najmladšie a už dospelé dieťa. Malinové srdce s bielým parižákom s mascarpóne_podľa receptíku od Marianky...ďakujem....Mňááám

10-12
porcií
180-220 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Klasická olejová piškóta : bielka vyšľaháme do stredne tuha (pridala som štipku soli) postupne zašľaháme cukor po jednej PL do tuha.Rovnako postupne pridáme po jednom žĺtku striedavo s olejom- dobre vyšľaháme no a nakoniec zľahka vmiešame vopred zmiešanú múku s kypiacim práškom,ja som pridala ešte pre chuť aj nastrúhanú citronovú kôru.. Vylejeme do tortovej formy, ktorú nemastíme iba na spodok formy dáme papier na pečenie.....pečieme na 160°...cca 40 minút.
  2. Bielu čokoladu rozpustíme v šľahačke...Nesmie sa variť!!!...Necháme odstáť do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň vysľahať s van.cukrom do polotuha, pridať 1/2 Ole vanilka bez varenia, premiesať mixerom, potom ručne zamiešať 2 ks mascarpone a potom 400g pochuť. smotany 20%, tiež Lidl a potom ešte 2/2 Ole a trošku premiešať mixérom...finito a je výborná...:-D
  3. Korpus narežeme na 3 rovnaké pláty. Spodný som potrela ríbezľovým džemom potrela plnkou cca 1/3 do ktorej som povtláčala rozmrazené ovocie priložíme stredný plát a postup zopakujeme. Nakoniec položíme posledný vrchný plát, opatrne popritláčame korpus a celú pekne potrieme zvyšným krémom. Odložíme do chladu.
  4. Marcipán som kúpila hotový_tak som ho len doma pekne vypracovala-bolo to dosť pracne a namáhavé asi 3/4 hod. som ho hnietla, prifarbila som gélovou potravinárskou farbou ,,Rosse" a na srdiečka som použila farbu ,,Fuchsia" Marcipán som rozvaľkala na hrúbku cca 0,5 cm, ktorý treba dobre podsypávať preosiatym práškovým cukrom. Plát opatrne položíme na korpus a pekne uhladíme, zvišné okraje orežeme a môžeme pokračovať v ľubovoľnom zdobení_podľa vlastnej fantázie a podľa svojich možností aké cukrárske pomôcky doma máme.Ja som si na túto príležitosť objednala vykrajovačky-srdiečka s Hypernákupu.sk
  5. A takto vyzerala po nakrájaní...:-D