Špíz

Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou

Autor receptu: redakcia

Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a očistené mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu rozkrájame na väčšie mesiačiky, slaninu a papriku na hrubšie pláty.
  2. Pripravené suroviny striedavo ponapichujeme na hrubšiu špajdľu. Pripravený špíz osolíme hrubou soľou a necháme odležať v chladničke.
  3. Každú kukuricu rozkrájame na 3 hrubé kolieska a obvaríme vo vode. Špíz vložíme na rozpálený gril, osolíme, okoreníme a grilujeme domäkka aj s kukuricou. Trvá to asi 15–20 minút.