Špíz
Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou
Autor receptu: redakcia
Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom,
kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté a očistené mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu rozkrájame na väčšie mesiačiky, slaninu a papriku na hrubšie pláty.
- Pripravené suroviny striedavo ponapichujeme na hrubšiu špajdľu. Pripravený špíz osolíme hrubou soľou a necháme odležať v chladničke.
- Každú kukuricu rozkrájame na 3 hrubé kolieska a obvaríme vo vode. Špíz vložíme na rozpálený gril, osolíme, okoreníme
a grilujeme domäkka aj s kukuricou. Trvá to asi 15–20 minút.