Špice s likérovým tajomstvom
Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Foto: Ivan Majerský
12
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu s kakaom, cukrom a 350 g čokoládovej polevy opatrne povaríme, až do úplného roztopenia. Po vychladnutí pridáme maslový krém, ktorý sme si pripravili dôkladným vyšľahaním surovín, a všetko spolu dobre vymiešame.
- 2
Okrúhle piškóty natrieme pomocou štetca jemnou vrstvou čokoládovej polevy. Na vrecko na zdobenie dáme špičku s dutým vnútrom a naplníme krémom. Na pripravené piškóty nastriekame krém tak, aby vnútri ostala dutina, do ktorej najeme opatrne likér. Vrch uzavrieme čokoládovým krémom.
- 3
Dáme dobre stuhnúť a namáčame do stredne teplej čokoládovej polevy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som ich robila starou metodou, pretoze tu formicku nemam.
v diskusiach najdete aj linky na obchody v ktorych formicku na čokoládové špice najdete.
Je to moja spomienka na mladi...
Mozem sa spytat ako sa robia spice bez tej specialnej formicky? Tiez ju nemam a chcela by som vyskusat tento zakusok...