Špice s likérovým tajomstvom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu s kakaom, cukrom a 350 g čokoládovej polevy opatrne povaríme, až do úplného roztopenia. Po vychladnutí pridáme maslový krém, ktorý sme si pripravili dôkladným vyšľahaním surovín, a všetko spolu dobre vymiešame.
  2. Okrúhle piškóty natrieme pomocou štetca jemnou vrstvou čokoládovej polevy. Na vrecko na zdobenie dáme špičku s dutým vnútrom a naplníme krémom. Na pripravené piškóty nastriekame krém tak, aby vnútri ostala dutina, do ktorej najeme opatrne likér. Vrch uzavrieme čokoládovým krémom.
  3. Dáme dobre stuhnúť a namáčame do stredne teplej čokoládovej polevy.