Špenátovo-mrkvové lasagne

Autor receptu: zuzu1986

Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či už klasika s mäskom, alebo rôzne zeleninové varianty. Tu je jedna z mojich...

5-6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Domáce cestoviny si robím z jedného vajíčka, múky, vody a štipky soli. Cibuľku nakrájame na rezance, opražíme na oleji, poprášime provensálskym a čiernym korením a ešte chvíľu pražíme. Pridáme nastrúhanú (na väčšie kusy) mrkvu a dusíme do mäkka. Pridáme špenát, vegetu, chilli a ešte spolu popražíme.
  2. Urobíme si bešamel, múka-olej-mlieko. Zapekaciu misu vymastíme maslom a postupne vrstvíme. Cestoviny, špenát-mrkva, omáčka. Na vrchu ostanú cestoviny. Dáme zapiecť na cca 20-25 min.