Recept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto Zobraziť celý popisRecept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto špenátu som použila mangold, ktorý som dostala. Mrazák mám plný, tak som ho hneď použila.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazený špenát v miske rozmiešame, pridáme vajcia, soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak,strúhanku, múku. Všetko spolu premiešame.
- 2
Zo zmesi vyprážame na oleji malé placky z oboch strán.Ja som použila panvicu na dolky. Hotové placky posypeme strúhaným syrom a podávame.
- 3
V originálnom recepte bola použitá hladká múka, boli pridané aj sušené, nakrájané paradajky, mladá cibuľka a hotové placky boli poliate kečupom. Takže kto chce môže si pridať aj tieto suroviny. Mne sa tam cibuľka nežiadala, sušené rajčiny som doma nemala a kečup na jedlách podľa možnosti vynechávam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu