Špenátové placky

abend - bez fotkyabend, 26. augusta 2011

Recept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto Zobraziť celý popisRecept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto špenátu som použila mangold, ktorý som dostala. Mrazák mám plný, tak som ho hneď použila.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
3 ks
cca 2 PL
1 PL
2-3 strúčiky
dľa potreby




Postup

  1. 1

    Rozmrazený špenát v miske rozmiešame, pridáme vajcia, soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak,strúhanku, múku. Všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Zo zmesi vyprážame na oleji malé placky z oboch strán.Ja som použila panvicu na dolky. Hotové placky posypeme strúhaným syrom a podávame.

  3. 3

    V originálnom recepte bola použitá hladká múka, boli pridané aj sušené, nakrájané paradajky, mladá cibuľka a hotové placky boli poliate kečupom. Takže kto chce môže si pridať aj tieto suroviny. Mne sa tam cibuľka nežiadala, sušené rajčiny som doma nemala a kečup na jedlách podľa možnosti vynechávam.

Diskusia k receptu

palokuchki
Moze to byt dobre, rada by som vyskusala. Kolko gramov je jedno balenie spenatu?
huck
aj mne sa pači tento recept. Ešte jeden dobry navrh na chutny obed !
ola111
Vyskúšam,špenátové som ešte nerobila,urobím tiež tú tvoju verziu.
ancicka
Ani ja som špenátovy nerobila.Mám zamrazený listový ,tak vyskúšam.D:kk
abend
@ palpkuchi,@ ancicka @ ola ,Milé dámy, žiaľ neviem akú hmotnosť má balenie zmrazeného špenátu, určite ste všetky skúsené gazdinky a tak si množstvá ostatných surovín budete vedieť pridať tak, aby tá špenátová zmes bola polohustá.
abend
@ palokuchi , oprava , zbabrala som Ti prezývku, ospravedlňujem sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia