Špenátové placky
Autor receptu: abend
Recept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto špenátu som použila mangold, ktorý som dostala. Mrazák mám plný, tak som ho hneď použila.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazený špenát v miske rozmiešame, pridáme vajcia, soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak,strúhanku, múku. Všetko spolu premiešame.
- Zo zmesi vyprážame na oleji malé placky z oboch strán.Ja som použila panvicu na dolky.
Hotové placky posypeme strúhaným syrom a podávame.
- V originálnom recepte bola použitá hladká múka, boli pridané aj sušené, nakrájané paradajky, mladá cibuľka a hotové placky boli poliate kečupom.
Takže kto chce môže si pridať aj tieto suroviny. Mne sa tam cibuľka nežiadala, sušené rajčiny som doma nemala a kečup na jedlách podľa možnosti vynechávam.