Špenátové placky

Autor receptu: abend

Recept je zo septembrového čísla časopisu Dobré jedlo. Dnes som vyskúšala, výsledok - chutné jedlo, preto pridávam na Varechu. Recept som jemne upravila, namiesto špenátu som použila mangold, ktorý som dostala. Mrazák mám plný, tak som ho hneď použila.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazený špenát v miske rozmiešame, pridáme vajcia, soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak,strúhanku, múku. Všetko spolu premiešame.
  2. Zo zmesi vyprážame na oleji malé placky z oboch strán.Ja som použila panvicu na dolky. Hotové placky posypeme strúhaným syrom a podávame.
  3. V originálnom recepte bola použitá hladká múka, boli pridané aj sušené, nakrájané paradajky, mladá cibuľka a hotové placky boli poliate kečupom. Takže kto chce môže si pridať aj tieto suroviny. Mne sa tam cibuľka nežiadala, sušené rajčiny som doma nemala a kečup na jedlách podľa možnosti vynechávam.