Špenátová roláda

Autor receptu: nickaa

Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné jedlo napríklad so zemiakmi či zemiakovým pyré.

30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Najskôr si rúru dáme vyhriať na 200 stupňov, postrúhame eidam a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody.
  2. V miske zmiešame syr, špenát, vajcia, soľ a čierne korenie. Túto zmes vylejeme na plech vystlaný papierom. Dáme piecť na 15 minút.
  3. V ďalšej miske zmiešame tvaroh, smotanu a pretlačený cesnak. Podľa chuti posolíme.
  4. Keď máme cesto na roládu hotové, ešte teplé ho zrolujeme a necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí opatrne rozrolujeme a potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme plátky šunky. Môžme rozkrájať a servírovať.