Špenátová roláda
Autor receptu: nickaa
Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné
jedlo napríklad so zemiakmi či zemiakovým pyré.
30 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Najskôr si rúru dáme vyhriať na 200 stupňov, postrúhame eidam a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody.
- V miske zmiešame syr, špenát, vajcia, soľ a čierne korenie. Túto zmes vylejeme na plech vystlaný papierom. Dáme piecť na 15 minút.
- V ďalšej miske zmiešame tvaroh, smotanu a pretlačený cesnak. Podľa chuti posolíme.
- Keď máme cesto na roládu hotové, ešte teplé ho zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí opatrne rozrolujeme a potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme plátky šunky. Môžme rozkrájať a servírovať.