Špenátová polievka

renatulka - fotkarenatulka, 17. júla 2012

Túto polievku varím často, má ju rada moja najmladšia dcéra Rebeka.Je urobená rýchlo.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
2 ks
1/2
1/2 l
2 PL
2 dcl




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme maslo,ktoré roztopíme,pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju potom pridáme 2-3 pl múky,premiešame a pridáme asi 2 dcl studenej vody.Privedieme do varu,pridáme soľ,vegetu a čierne korenie podľa chuti,pretlačený cesnak a nakoniec mrazený špenát.Krátko povaríme a prilejeme mlieko a ešte necháme prejsť varom.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cuckasiska
u nas tiez veeelmi oblubena u deti a ja davam aj rozhabarkovane vajicko a niekedy ked nie som leniva, tak do taniera na ozdobu aj natvrdo uvarene nastruhane
1x wampik
mijaita
Tkov krasna polevka, inspirujici a zasypana vegetou ? :-( Krize moderni doby . Moje babicka (nase babicky) varila temer bez koreni, krome tech klasickych a jidla byla vyborna a vonava. Pochopim, ze nekomu chutna, ale jako soucast receptu ?
mariaklara
Ja ju tiež milujem, ale teraz mám v záhradke lobodu, nieje to ani špenát, ani mangold, je to už vysoké ako ja, robí sa to tak isto, je to véééľmi dobré. Mám pocit, že ešte lepšie, ako špenát.
editer
Ja muku nepoužívam na zahustenie - radšej namiesto muky použijem nastruhaný zemiak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia