Špenátová bublanina fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. mája 2015
Špenátová bublanina (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je sezona Špenátu,tak preco ho nevyuzit aj na nieco sladkeho.. ;-)

25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
3 ks
1,5 dcl
1 dcl
3 dcl
200 g
2 ks
štipka
0,5 dcl
15 g
 (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Spenat si oplachneme a zomelieme este mokry na mäsovom mlynceku..

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrebujeme 3DL zomleteho spenatu :-)

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cele vajcia s cukrom,vanilkovym cukrom a stipkou soli vyslahame mixerom do penista...

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..slahame niaku tu chvilu,aby to bolo poriadne peniste,bublinkave :-)

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a teraz pridavame za staleho miesania striedavo raz trocha oleja,raz trocha mlieka a raz trocha muky,ktoru sme si premiesali s PDP.Zakazdym dobre vyslahame...

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..potom z hotovej masy odoberieme 6-7Pl ...

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz pridame do masy nas spenat a mixerom premiesame..

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..prisypeme k nemu 0,5dl polohrubej muky a znova mixerom premiesame.Polohrubu muku tam dame preto,lebo ten spenat je dost stavnaty a ta muka to potom popije..

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vylejeme zelenu masu na plech,ktory sme vytreli olejom a posypali mukou.Potom davame pomocou lyzice sem-tam bielu masu,ktoru sme si boli odobrali.. Moj plech ma vnutorny rozmer 35x25cm..

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dame niake ovocie..Ja som pouzila visnovy kompot,ale kludne mozte pouzit lubovolny kompot ci ovocie :-)

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Teraz dame piect do rury,ktoru sme si dopredu rozohriali na 170°C na 25-30 minut..ale radsej si ho sledujte a pravdaze skontrolujte potom pichnutim ihly :-)

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upecenu bublaninu nechame vychladnut..

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Prajem dobru chut :-)

    Špenátová bublanina (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

radost
aké zelené..jeminkoooo..to si určite pochutí náš @tiginko..
@cesm ínka
láskavá buď..a..prezraď akú to má chuť..??
po špenáte..či po ovocí..ktoré tam dáte..??
cesminaz
@katka78 @dzejsik @izabelka dakujem vam za mile komentare :-) a za nahliadnutie. @radost krasne zrimovane ;-D Bublanina chuti aj trocha po spenate,ale nie tak silno.Ale ta zlta cast je dobra vanilkova,takze to spolu dobre ladi ;-) a tie visne tam daju taku kyslovkavu notu :-) Podla mna by sa tam velmi hodili jahody :-)
tiginko
si strašne milá @rados ť že si si na mňa spomenula, ale zatiaľ som asi ešte nedozrela na sladkú chuť v spojení so špenátom. Mala by som nad touto možnosťou pouvažovať
kukulienka71
škoda, že sa nedá ochutnať, farebne veľmi lákavé. Tiež by som dala jahody. Deťom iste veľmi chutilo:-)
cesminaz
@tiginko :-)) ..je velky rozdiel v chuti spenatu v spenatovom privarku a v spenatovej bublanine.Do privarku davas zvyraznovace chuti,ako napriklad sol a cesnak..a tym pride ta nami uz poznana typicka chut spenatu.Tu v bublanine vsak je spenat skoro neutralnej chuti :-) na sladko,s prichutou vanilky a v kombinacii visni.Ladi to spolu velmi dobre.Viem ze je to pre mnohych priam nemozna predstava,ale niekedy sa oplati vyskusat aj nieco nove ;-) @kukulienka :-) ..no zial neda sa ta ponuknut cez obrazovku,inak by som ta veru srdecne ponukla :-) Este sa zvysili 5 kuskov z bublaniny,inak cely plech vcera presiel :-) Detom tiez velmi chutilo a ponukla som aj susedku,ktora si nevedela tipnut ze z coho je ta bublanina :-) Takze jedina moznost @kukulienka ako ochutnat-je bublaninu upiect.Ak budes mat naladu tak niekedy skus,povedzme z polovicnej davky.Dcerka sa ti mozno aj takemuto "srekovskemu" kolaciku potesi ;-P Ja vyskusam nabuduce s cerstvymi jahodami,podla mna by tam perfektne pasovali ;-) Kusky jahod najprv povalat v praskovom cukre a potom ich hodit ako visne do bublaniny.. si myslim ze to bude fantasticke ;-D
mariamka
to si skade vyhutala??! :) vyzera to krasne, "prirodne" a bez umelych farbiv,, navod, ako dostat zelezo do antispenatistov :) super davka vitality :)

cesminaz
jeej @mariamka ta "rosnicka" pasuje k bublanine ;-)) Poznam spenatovy kolac od svagrinej,na sposob soskoveho/staveloveho co tu uz mam..A kedze mam teraz vela spenatu v zahrade,tak som rozmyslala urobit z neho onieco inaksi kolac nez ten stavelovy :-) nech su predsalen rozdielne aj v chuti aj vo vyzore. Tak ma napadla myslienka skombinovat to na bublaninu,dvojfarebnu,efektnu aj s ovocim :-) Mam velmi dobry recept na super bublaninu od mojej mami,takze som vychadzala z jej receptu,len som zopar veci pozmenila a upravila.Ale ver ze sa to oplatilo mila @mariamka :-) bublanina je velmi chutna! Uz sa tesim kedy ju vyskusam s jahodami ;-D
luss44
odpadnem, čo Ty nevymyslíš :)) dobre to vyzerá na oko, už len vyskúšať tú chuť, špenát obľubujeme takže skúška vyzerá reálne :)
amelie
@cesmina , máš bombovú fantáziu:-))) rada ochutnávam netradičné, nezvyklé, občas aj šokujúce veci:-), takže u mňa za ***** a šup do KK:-)))
martamm
@Cezminaz , naozaj originalny recet na bublaninu, som zastancom nazoru, ze treba skusit aj nieco nove, ved nielen usta, ale aj oci jedia, naozaj som zvedava na reakciu nasich, ked im predlozim zelenu bublaninu :).
Inac vyborny napad ako zafarbit prirodnym spôsobom korpus trebárs aj na tortu :)
cesminaz
@luss :-))) ..tak co uz,treba vymyslat ;-) Poviem ti,ze nielen dobre a krasne farebne vyzera,ale aj chutovo je velmi dobry! Tu v bublanine to nema taku typicku spenatovu chut..Kludne vyskusaj mila @luss podla mna neolutujes :-) @mesiar50 dakujem ti pekne za pochvalu :-) @amelie tak sme na tom obe rovnako :-)) aj ja rada vyskusam a ochutnam nove veci,aj ked mi nejdu dokopy.Nikdy nepoviem na jedlo "nelubim" ked som to este ani nikdy neochutnala! Ja vzdy vravim "najprv ochutnaj a potom povedz,ci nelubis" :-) ..budem sa tesit ak vyskusas. @sonulienka :-) @zuzanka :-) len smelo vyskusaj a potom daj vediet ;-P
ywett
fííha, zaujimavý recept, ale páči sa mi aj takáto bublanina *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia