Foto: cesminaz
Je sezona Špenátu,tak preco ho nevyuzit aj na nieco sladkeho.. ;-)
na 170 °C
Postup
-
1
Spenat si oplachneme a zomelieme este mokry na mäsovom mlynceku..
-
2
Potrebujeme 3DL zomleteho spenatu :-)
-
3
Cele vajcia s cukrom,vanilkovym cukrom a stipkou soli vyslahame mixerom do penista...
-
4
..slahame niaku tu chvilu,aby to bolo poriadne peniste,bublinkave :-)
-
5
a teraz pridavame za staleho miesania striedavo raz trocha oleja,raz trocha mlieka a raz trocha muky,ktoru sme si premiesali s PDP.Zakazdym dobre vyslahame...
-
6
..potom z hotovej masy odoberieme 6-7Pl ...
-
7
Teraz pridame do masy nas spenat a mixerom premiesame..
-
8
..prisypeme k nemu 0,5dl polohrubej muky a znova mixerom premiesame.Polohrubu muku tam dame preto,lebo ten spenat je dost stavnaty a ta muka to potom popije..
-
9
Vylejeme zelenu masu na plech,ktory sme vytreli olejom a posypali mukou.Potom davame pomocou lyzice sem-tam bielu masu,ktoru sme si boli odobrali.. Moj plech ma vnutorny rozmer 35x25cm..
-
10
Dame niake ovocie..Ja som pouzila visnovy kompot,ale kludne mozte pouzit lubovolny kompot ci ovocie :-)
-
11
Teraz dame piect do rury,ktoru sme si dopredu rozohriali na 170°C na 25-30 minut..ale radsej si ho sledujte a pravdaze skontrolujte potom pichnutim ihly :-)
-
12
Upecenu bublaninu nechame vychladnut..
-
13
Prajem dobru chut :-)
@cesm ínka
láskavá buď..a..prezraď akú to má chuť..??
po špenáte..či po ovocí..ktoré tam dáte..??
Inac vyborny napad ako zafarbit prirodnym spôsobom korpus trebárs aj na tortu :)